Σάμος: Κύκλωμα διακίνησης πλαστών εγγράφων -Φάκελος με 5000 ευρώ σε εταιρεία ταχυμεταφορών

Σάμος: Κύκλωμα διακίνησης πλαστών εγγράφων -Φάκελος με 5000 ευρώ σε εταιρεία ταχυμεταφορών

Στο πλαίσιο των ερευνών από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου,  για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε πλαστά δελτία αιτούντων άσυλο  εντοπίστηκε την Τετάρτη  (20-12-2023) σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο νησί, φάκελος που περιείχε το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ.

Ως παραλήπτης του συγκεκριμένου φακέλου φέρεται ο αλλοδαπός – αρχηγός του κυκλώματος (Παλαιστίνιος) που συνελήφθη το προηγούμενο τριήμερο στη Σάμο. Ο φάκελος και τα χρήματα κατασχέθηκαν, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

Θυμίζουμε ότι μια μέρα πριν είχε ανακοινωθεί  η εξάρθρωση εγκληματικής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας κατήρτιζαν και διακινούσαν πλαστά δελτία αιτούντος διεθνούς προστασίας εξαρθρώθηκε στη Σάμο, έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, υπό την καθοδήγηση του γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

Στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν το προηγούμενο διήμερο στο νησί και σε περιοχή της Αττικής 4 Παλαιστίνιοι, και συγκεκριμένα ο αρχηγός και 3 μέλη της οργάνωσης, κατηγορούμενοι για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία (διακεκριμένη μορφή), καθώς και για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης.

Επίσης, ταυτοποιήθηκε άλλο ένα μέλος του κυκλώματος (Έλληνας), όπως και 9 υπήκοοι Συρίας, που διαπιστώθηκε ότι εμπλέκονται στην υπόθεση και συμπεριλήφθησαν στη σχηματισθείσα ποινική δικογραφία.

To top