Ο Πανάγος Κουφέλος στο «Επίκεντρο»: «Πρέπει να γίνει νέα δομή αλλά όχι στη Βάστρια»

Ο Πανάγος Κουφέλος στο «Επίκεντρο»: «Πρέπει να γίνει νέα δομή αλλά όχι στη Βάστρια»

Για όλους και για όλους μίλησε σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Επίκεντρο» ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Πανάγος Κουφέλος.

«Οι εκλογές μου άφησαν μια γλυκιά γεύση – είπε – γιατί απέκτησα φίλους και όλοι μαζί στην παράταξη, παραμένουμε ενωμένοι και ο ένας δίπλα στον άλλο», αναφέρει χαρακτηριστικά. Μίλησε και για τα αίτια της ήττας και τους πολιτικούς παράγοντες που – όπως λέει – επηρέασαν το αποτέλεσμα. Μιλάει για τη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, αλλά και το μεταναστευτικό. «Όταν κάποιος διαφωνεί και έχει θέση Αντιπεριφερειάρχη, πρέπει να παραιτείται», είπε  χαρακτηριστικά,  συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος δεν διαφώνησε ποτέ με τις θέσεις που εξέφρασε ο Περιφερειάρχης . «Έχει έναν δικό του τρόπο να εκφράζεται όμως συμφωνώ με τις θέσεις του. Πρέπει να γίνει μια δομή στο νησί , όχι όμως στη Βάστρια. Όχι μέσα στο δάσος».

Μιλάει ακόμη για τις προκλήσεις που κλήθηκε ν αντιμετωπίσει ως Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας με τη μεγάλη φωτιά στα Βατερα, για την οποία όπως λέει κάποια στιγμή φοβήθηκε ότι μπορεί να εξελιχθεί «σε νέο Μάτι» λόγω της επικινδυνότητας της φωτιάς που έφθασε σε κατοικημένες περιοχές.
Ο Αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητα και τον πρωτογενή τομέα μίλησε για τις προκλήσεις στην ελαιοκαλλιέργεια αλλά και τις νόσους στην κτηνοτροφία . «Ήταν δύσκολο πόστο όμως δεν φοβήθηκα ν αναλάβω  γιατί μου αρέσουν οι  προκλήσεις» λέει χαρακτηριστικά .

Μιλάει ακόμη και για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης που ορκίζεται σε λίγες ημέρες και ο ίδιος θα βρίσκεται στη θέση του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος πλειοψηφίας. Τονίζει ότι δεν επιθυμεί την στείρα αντιπολίτευση και ο τόπος πρέπει να γυρίσει σελίδα από τις εντάσεις που συνέβαιναν στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τα προηγούμενα χρόνια. «Θα κάνουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση και όπου χρειάζεται θα βοηθήσουμε  γιατί ο τόπος πρέπει να προχωρήσει μπροστά» , αναφέρει μεταξύ άλλων .

To top