Επεκτείνεται και στα χωριά της Δυτικής Λέσβου η δράση πρόληψης για το Σακχαρώδη Διαβήτη

Επεκτείνεται και στα χωριά της Δυτικής Λέσβου η δράση πρόληψης για το Σακχαρώδη Διαβήτη

Επεκτείνεται και στα χωριά της Δυτικής Λέσβου η δράση πρόληψης και ευαισθητοποίησης για το Σακχαρώδη Διαβήτη που διοργάνωσε το Κέντρο Υγείας Καλλονής. Στις 7 Δεκεμβρίου η πρώτη στάση είναι η Μήθυμνα και το ΠΙ Ιατρείο Μηθύμνης  όπου και θα πραγματοποιηθεί Ενημέρωση και Προσυμπτωματικός Έλεγχος για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από τις 09:00 έως και τις 13:00.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή την επιτυχημένη έκβαση της δράσης πρόληψης και ευαισθητοποίησης για το Σακχαρώδη Διαβήτη, που διοργάνωσε το Κέντρο Υγείας Καλλονής, και την αυξημένη συμμετοχή των πολιτών, εγκρίθηκε από τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, κατόπιν σχετικής αίτησής μας, η επέκταση της δράσης και στα χωριά της Δυτικής Λέσβου.

Πρώτη στάση η Μήθυμνα και το ΠΙ Ιατρείο Μηθύμνης, όπου την προσεχή Πέμπτη 07/12/2023 από τις 09:00 έως και τη 13:00 θα πραγματοποιηθεί Ενημέρωση και Προσυμπτωματικός Έλεγχος για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Ειδικότερα, η δράση απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό, σε όλους τους ενήλικες, στους οποίους θα γίνεται δωρεάν προσυμπτωματικός έλεγχος (μέτρηση σακχάρου, καθορισμός κινδύνου εμφάνισης γλυκόζης – Find Risk).

Σκοπός της δράσης είναι να ενημερωθεί το κοινό για τα συμπτώματα, τα αίτια και τους τρόπους πρόληψης της νόσου.

To top