ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: «Oι ένοχοι για την κυβέρνηση βρέθηκαν είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες»

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: «Oι ένοχοι για την κυβέρνηση βρέθηκαν είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες»

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις για το φορολογικό Νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου σε ανακοίνωσή του ασκεί κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «εκατοντάδες χιλιάδες μικροί και μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποστούν της συνέπειες της ανικανότητας της κυβέρνησης να θεσπίσει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα».

Αναλυτικά η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:
«Τελικά οι ένοχοι για την κυβέρνηση βρέθηκαν: Είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Και φυσικά οι πιο αδύναμοι από αυτούς. Το επιτελικό κράτος αφού αποδείχτηκε ανίκανο να πατάξει τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή, γυρνώντας πίσω στις προηγούμενες δεκαετίες, θεσπίζει τεκμαρτό φορολογήσιμο εισόδημα όλων των ελεύθερων επαγγελματιών.

Για μια ακόμη φορά οι πάντες ισοπεδώνονται, δεν υπάρχει φορολογική δικαιοσύνη και εκατοντάδες χιλιάδες μικροί και μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποστούν της συνέπειες της ανικανότητας της κυβέρνησης να θεσπίσει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Αφού προεκλογικά η κυβέρνηση δεν ανέφερε το παραμικρό για αυτή της την πρόθεση, σήμερα τους αγνοεί και τους δίνει βορά στο άδικο φορολογικό νομοσχέδιο.

Και καταλήγει «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ θεωρεί ότι φορολογική δικαιοσύνη απαιτεί ένα φορολογικό νομοσχέδιο που ο καθένας θα φορολογείται σύμφωνα με την φοροδοτική του ικανότητα και πάντως όχι σύμφωνα με την άδικη ισοπέδωση των πάντων, που ουσιαστικά είναι διάκριση υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων που δεν θίγονται από τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Τελικά όλα τα βάρη θα πέσουν στους ώμους των συνηθισμένων, γνωστών αδύναμων υποζυγίων, που η ζωή τους και λόγω της παρατεταμένης ακρίβειας συνεχώς υποβαθμίζεται και δυσκολεύει»

To top