«Η Αυλή των Θαυμάτων» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

«Η Αυλή των Θαυμάτων» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη “Η Αυλή των Θαυμάτων”, σε σκηνοθεσία Ψύλλου Παναγιώτη παρουσιάζει το Σάββατο 4 Νοεμβρίου και ώρα 8:30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης η Θεατρική Ομάδα  “Μακαρέας” Άγρας. Η Αυλή των Θαυμάτων είναι ένα νεοελληνικό θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη που πρωτοπαρουσιάστηκε στις 18 Ιανουαρίου 1957 από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κούν. Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 8 ευρώ.

Λίγα λόγια για το έργο

Σε μια λαϊκή αυλή στο Βύρωνα μοιράζονται τις ζωές τους οι ήρωες του έργου . Άνθρωποι ετερόκλιτοι και διαφορετικοί μεταξύ τους μα γνώριμοι κι ευδιάκριτοι στη συλλογική μας μνήμη, συνθέτουν μια αληθινή και βαθιά ανθρώπινη, μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας του χθες, διόλου μακρινής στο σήμερα.

Σε αυτή την αυλή συναντώνται και διαπλέκονται καθημερινά, οι προσδοκίες , οι αγωνίες τους, οι εξομολογημένοι κι οι ανομολόγητοι πόθοι τους. Εκεί χτίζουν τις ελπίδες για το μέλλον, που κάτι καλύτερο θα φέρει… κι εκεί γκρεμίζονται μαζί με την αυλή τους, που δεν έχει χώρο στο “νέο κόσμο” που οικοδομείται με “όχημα” την πολυκατοικία και την αντιπαροχή.

Σε αυτόν το τόπο που ”δε ξέρεις ποτέ τι είσαι και πως θα ξημερωθείς, που δε στεριώνεις ποτέ και πουθενά…που όλα πάνε όπως τους έρθει”, οι ήρωες μας θα πρέπει να τραβήξουν μπρος και να χτίσουν στα χαλάσματα του χθες το δικό τους “καλύτερο” αύριο…

Γιατί, πολύ απλά…είναι ο δικός τους τόπος…και μεγαλείο τόπος…!
Και αν ο καθένας τον βγάζει σκάρτο, ρίχνει πέτρα πίσω του και φεύγει, τι θα γίνει…;΄΄

To top