Συλλήψεις στη Χίο σε διαμαρτυρία για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ- Λαϊκή Συσπείρωση: «Τρομοκρατική κίνηση της κυβέρνησης»

Συλλήψεις στη Χίο σε διαμαρτυρία για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ- Λαϊκή Συσπείρωση: «Τρομοκρατική κίνηση της κυβέρνησης»
(φωτο alithia.gr)

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν στη Χίο οι συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου των προέδρων Καρδαμύλλων Κώστα Μαυρέλο και Λαγκάδας Μάρκο Κούνουπα για τη διαμαρτυρία που είχαν πραγματοποιήσει μια μέρα πριν μαζί με κατοίκους για το κλείσιμο υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ. Η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωσης – μέλη της οποίας  είναι οι δυο πρόεδροι καταγγέλλει το περιστατικό .

Η Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου καταγγέλλει την επικίνδυνη κλιμάκωση και τρομοκρατική κίνηση της κυβέρνησης η οποία με εισαγγελική παρέμβαση συνέλαβε εν ώρα εργασίας και οδήγησε με την διαδικασία του αυτόφωρου στην ασφάλεια Χίου τους προέδρους των Κοινοτήτων :Καραμύλλων, Κώστα Μαυρέλο και Λαγκάδας, Μάρκο Κούνουπα, μέλη της Λαικής Συσπείρωσης, γιατί πάλεψαν και διεκδίκησαν μαζί με τους κατοίκους της Χίου να μην μπει λουκέτο στα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ.

 

Παρά τις πολιτικές παρεμβάσεις του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Χίου, του Δημάρχου Χίου, της βουλευτή του νομού Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρίας Κομνηνάκα και των επικεφαλής της Λαικής Συσπέιρωσης Β.Αιγαίου Αγλαιας Κυρίτση και Δήμου Χίου, Μάρκου Σκούφαλου, η κυβέρνηση δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το κλίμα με τον δεύτερο κύκλο συλλήψεων, παραπέμποντας σε δίκη και απολογία, τους προέδρους των Κοινοτήτων και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.

 

Η Λαική Συσπέιρωση Β.Αιγαίου καταδικάζει τις αυταρχικές εξελίξεις , απαιτεί την μη παραπομπή σε δίκη και την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και ζητά:

 

  • Να μην κλείσει κανένα υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, πουθενά στα ακριτικά νησιά μας και στη χώρα μας.
  • Να μην απολυθεί ή μετακινηθεί κανένας εργαζόμενος και να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις, με δεδομένο ότι η επέκταση του ηλεκτρονικού εμπορίου αλλά και του ταχυδρομείου, επιτάσσουν την πρόσληψη και όχι απόλυση προσωπικού των ΕΛΤΑ, την αύξηση των μισθών και των δικαιωμάτων, με μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους τους, τη θωράκιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων του κλάδου.

 

Η Λαική Συσπέιρωση Β.Αιγαίου καλεί όλους τους κατοίκους των νησιών μας που θίγονται,  μέσα από τους μαζικούς τους φορείς και σωματεία να προβούν σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να προστατέψουν τις όποιες υπηρεσίες απέμειναν και εξυπηρετούν τις ανάγκες τους, αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτές και να βάλουν φρένο στις πολιτικές απαξίωσης της δημόσιας περιουσίας.

To top