Επανεξελέγη Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου ο Κώστας Μουτζούρης

Επανεξελέγη Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου ο Κώστας Μουτζούρης

Επανεξελέγη Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ο Κώστας Μουτζούρης μετά από μία σκληρή μάχη με τον συνυποψήφιο του Αλκιβιάδη Στεφανή στον β’ γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

Στο 100% της ενσωμάτωσης ο Κώστας Μουτζούρης έχει ποσοστό 54,68% ενώ ο Αλκιβιάδης Στεφανής 45,32%. Οι δύο υποψήφιοι μονομάχησαν για τις Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου και Χίου στις οποίες πρώτος αναδείχθηκε ο Κώστας Μουτζούρης με 59,52% έναντι του Αλκιβιάδη Στεφανή με 40,48% και 57,71% με 42,29% αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αλκιβιάδης Στεφανής «κέρδισε» την Ικαρία με ποσοστό 64,76%, τη Λήμνο με ποσοστό 59,26% και τη Σάμο με 54,02%.

Πανηγυρικό κλίμα επικρατούσε από τα πρώτα κιόλας αποτελέσματα στο εκλογικό κέντρο του Κώστα Μουτζούρη ενώ στο εκλογικό κέντρο του Αλκιβιάδη Στεφανή αρχικά επικρατούσε συγκρατημένη αισιοδοξία και αργότερα απογοήτευση. Μάλιστα, πολλοί υποψήφιοι κατήγγειλαν ότι πολλά στελέχη της ΝΔ στη Λέσβο δεν βοήθησαν – αντιθέτως μάλιστα – έκανα κακό καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μοιράζοντας ψηφοδέλτια όχι του δικού τους συνδυασμού αλλά του άλλων συνδυασμών.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και υποψήφιος Κωνσταντίνος Μουτζούρης αμέσως μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος των χθεσινών Περιφερειακών εκλογών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χτες  ο Λαός  του Βορείου Αιγαίου, με την ετυμηγορία του , μας επέλεξε να είμαστε εμείς εκείνοι που θα συνεχίσουμε να διοικούμε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, επιβραβεύοντας την ως τώρα προσπάθειά μας, για να συνεχίσουμε το έργο μας.

Θέλω να εκφράσω  ένα μεγάλο ευχαριστώ , σε όλους όσοι  νίκησαν την αποχή και έσπευσαν να ψηφίσουν , χωρίς ταλαιπωρία και καθυστερήσεις.   Την  εντολή που μας έδωσαν οι Πολίτες του Βορείου Αιγαίου   θα την τιμήσουμε και  θα ανταποδώσουμε με σκληρή δουλειά , για το δικό τους κοινό συμφέρον.   Παλέψαμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε πάντα με όραμα και καθαρή συνείδηση δίνοντας  καθημερινά τον αγώνα , πάντα για το συμφέρον του τόπου και των νησιωτών και ουδενός άλλου.  Έτσι επαναφέραμε τα νησιά σε ορθή πορεία. Έτσι θα συνεχίσουμε.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι έδωσαν τον προεκλογικό αγώνα με εντιμότητα μαζί μου, τους υποψηφίους του συνδυασμού μας, τους συνεργάτες μου, τους εθελοντές. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Θέλω να ευχαριστήσω και τους ανθυποψηφίους μου, που τήρησαν την συνυπόσχεση για  αξιοπρεπή αγώνα.  Το μήνυμα  μας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα είναι  μία πρόταση για να προχωρήσουμε ενωμένοι για το καλό των νησιών μας, που έχουν δοκιμασθεί αρκετά.  Σήμερα  ο μεγάλος νικητής είναι η Δημοκρατία και οι Πολίτες που συνεορτάζουν.

Καλή δύναμη σε όλους μας.  Έχουμε έργο να κάνουμε. Έχουμε δουλειά να φέρουμε εις πέρας.  Και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους όσους πρέπει.

Ευχαριστώ το Λαό του Βορείου Αιγαίου . Τον διαβεβαιώνω ότι δεν θα προδώσω την εμπιστοσύνη της ψήφου του.»

 

To top