AegeanDocs: Πρεμιέρα με το ντοκιμαντέρ της Μαρίνας Σταμάτη «Παράταση – 102»

AegeanDocs: Πρεμιέρα με το ντοκιμαντέρ της Μαρίνας Σταμάτη «Παράταση – 102»

Πρεμιέρα στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ AegeanDocs που θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη, από 17 έως 22 Οκτωβρίου 2023, κάνει η ταινία της Μαρίνας Σταμάτη «Παράταση – 102»  την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις 20.45 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Το ντοκιμαντέρ «Παράταση – 102» κινηματογραφεί την ιστορία ενός υπερήλικα.

Εστιάζει στην καθημερινότητα ενός ανθρώπου 102 ετών που ζει μοναχικά, χωρίς σχεδόν καμία επαφή με τον έξω κόσμο. Καθώς η ταινία προχωρά, αποκαλύπτεται συγκινητικά η σταδιακή απομάκρυνση του πρωταγωνιστή από την ενεργό καθημερινή ζωή και τις δραστηριότητες που είχε συνηθίσει. Η σκηνοθέτρια -ακολουθώντας τις αρχές του Κινηματογράφου της Παρατήρησης- ωθεί τον θεατή να σκεφτεί τη δική του ζωή ως τόπο συνάντησης και ως αφετηρία αναχώρησης.

 

Σενάριο, Σκηνοθεσία, Φωτογραφία: Μαρίνα Σταμάτη

Μοντάζ: Ελένη Γαλανή

Audio Post Production: Στράτος Σταμάτης

Διάρκεια: 30’

H Μαρίνα Σταμάτη είναι Διδακτόρισσα του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Πανεπιστημίου Αιγαίου. Δημιουργεί ταινίες από το 2014 για ερευνητικούς, επιστημονικούς σκοπούς και για προσωπική έκφραση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του φεστιβάλ και την ταινία «Παράταση – 102», επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ https://www.aegeandocs.gr ή τη σελίδα της ταινίας https://web.facebook.com/profile.php?id=100089109684635

Η είσοδος σε όλες τις προβολές του Φεστιβάλ είναι δωρεάν.

 

To top