Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στο πλευρό των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στο πλευρό των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς

Κλιμάκιο του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, περιόδευσε σήμερα Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, με αφορμή τη νέα απόφαση της Διοίκησης να προχωρήσει σε νέες εθελούσιες εξόδους.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τους Γιάννη Ζαφειρίου πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, τον Δημήτρη Ευσταθίου αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και πρόεδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τον Νίκο Τσαγκαρέλλη μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Τα μέλη της Διοίκησης, συνομίλησαν με τους εργαζόμενους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καλώντας τους να μην δεχθεί κανένας εργαζόμενος να υπογράψει εθελούσια αποχώρηση ή να μετακινηθεί σε άλλη περιοχή. Τόνισαν μάλιστα πως θα είναι δίπλα τους, για να μην χάσει κανένας συνάδελφος την δουλειά του.

Οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που στέκονται έμπρακτα στο πλευρό τους και δεν είναι μόνοι τους σε αυτόν τον αγώνα.

Σε ανακοίνωση του, το Εργατικό Κέντρο σημειώνει:

«Μετά το κλείσιμο ενός καταστήματος στη Μυτιλήνη, η Τράπεζα Πειραιώς προχωράει με σειρά απειλών προς τους εργαζομένους, σε μετακινήσεις προσωπικού και νέα εθελούσια έξοδο, προωθώντας έτσι ακόμα περισσότερο το σχέδιο συρρίκνωσης του δικτύου και μείωσης του προσωπικού με στόχο την ελαχιστοποίηση του λειτουργικού της κόστους.

Οι τράπεζες που όλα τα προηγούμενα χρόνια χρηματοδοτήθηκαν γενναία από τον κρατικό προϋπολογισμό, που ξεζούμισαν και ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες με τα μεγάλα επιτόκια, με τους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σπιτιών και περιουσιών, που βγάζουν τεράστια κέρδη από τις λίγες καταθέσεις των εργαζομένων, αποφασίζουν ξαφνικά για τους δικούς τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς να κλείσουν τα καταστήματά τους, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους είτε σε εθελούσια έξοδο είτε με μεταθέσεις, μετακινήσεις και απολύσεις.

Αυτή η επιλογή μείωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών φέρνει σε δύσκολη θέση ταυτόχρονα τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν εξοικειωμένοι είναι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και οι οποίοι πρέπει να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν στα ελάχιστα καταστήματα που έχουν απομείνει στο νησί.

Κανείς εργαζόμενος να μη συναινέσει στη λογική της κοινής «εθνικής» ευθύνης για τη στήριξη των τραπεζών, που περνά πάντα μέσα από τη δική μας χασούρα. Οι τράπεζες δεν μοιράστηκαν ποτέ τα κέρδη τους μαζί μας. Ακόμη και σήμερα που η οικονομία είναι σε κρίση, οι ισολογισμοί των τραπεζών είναι θετικοί. Να μη δεχτούν οι τραπεζοϋπάλληλοι τα νέα προγράμματα εθελούσιας και τις μετακινήσεις. Να μην δεχτεί κανείς τις απειλές της εργοδοσίας!

Κανένας μόνος απέναντι στη σχεδιασμένη επίθεση κυβέρνησης και τραπεζιτών, που θα αξιοποιήσουν όλα τα αντεργατικά τερατουργήματα που έχουν ψηφιστεί για να προωθήσουν τα σχέδια τους. Υπερασπιζόμαστε τα κατεκτημένα δικαιώματα μας, το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».

To top