Μαθητές από τη Γερμανία στο Απολιθωμένο δάσος

Μαθητές από τη Γερμανία στο Απολιθωμένο δάσος

Μια ακόμα συνεργασία και δικτύωση σχολείων από το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Λέσβου και το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Bergstrasse-Odenwald της Γερμανίας υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος. Η δικτύωση πραγματοποιείται στα πλαίσιο της επιτυχημένης συνεργασίας των δύο Γεωπάρκων.

Η δικτύωση μεταξύ των δύο σχολείων ξεκίνησε ως πρωτοβουλία του Γεωπάρκου Λέσβου και του Γυμνασίου Αγιάσου και μετά από πρόσκληση που στάλθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Bergstrasse-Odenwald της Γερμανίας.

Η δικτύωση υλοποιείται στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS+ που υλοποιεί το Γυμνάσιο Αγιάσου με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς το Διευθυντή του σχολείου κ. Γρηγόρη Αλεντά και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό για προγράμματα Erasmus του σχολείου κα. Αποστολία Μάμμα καθώς και εκπαιδευτικούς από το σχολείο και υποστηρίζεται στη Λέσβο από τον Καθηγητή Νίκο Ζούρο, Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, την κα. Κωνσταντίνα Μπεντάνα, Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου και των κ. Ηλία Βαλιάκο, Προϊστάμενο του Τμήματος Ερευνών του Μουσείου.

Από το Γεωπάρκο Bergstrasse-Odenwald της Γερμανίας η δικτύωση υποστηρίζεται από τον Περιφερειάρχη της περιοχής Δρ. Christian Engelhardt καθώς και τη Διευθύντρια του Γεωπάρκου Bergstrasse-Odenwald Δρ. Jutta Weber.

Ήδη την περσινή χρονιά πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του Γυμνασίου Αγιάσου στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Bergstrasse-Odenwald της Γερμανίας και συνεργασία με το συνεργαζόμενο σχολείο του Γεωπάρκου Martin-Luther Schule.

Τη φετινή χρονιά το σχολείο Martin-Luther Schule πραγματοποίησε από 25 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λέσβο, όπου οι μαθητές από τη Γερμανία είχαν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Αγιάσου, να γνωρίσουν το Απολιθωμένο Δάσος και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Γεωπάρκου Λέσβου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Λέσβο, οι μαθητές των δύο σχολείων επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, γνώρισαν το Απολιθωμένο Δάσος και συμμετείχαν σε βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Επίσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα υπαίθρια πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους και τις μοναδικής επιστημονικής αξίας απολιθωματοφόρες θέσεις. Επίσκεψη πραγματοποίησαν επίσης στο υγρότοπο του κόλπου της Καλλονής, όπου συμμετείχαν σε δράσεις παρατήρησης πουλιών.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών από το σχολείο Martin-Luther Schule από τη Γερμανία ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη γιορτή που οργάνωσε το Γυμνάσιο Αγιάσου στο χώρο του σχολείου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι εκπαιδευτικοί από τη Γερμανία τόνισαν τη συμβολή των δύο Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO της Λέσβου και του Bergstrasse-Odenwald της Γερμανίας για την ανάπτυξη της συνεργασίας και τη δικτύωση μεταξύ των δύο σχολείων.

To top