Γιάννης Μπουρνούς: «Η εστίαση βγαίνει στο δρόμο γιατί η κυβέρνηση την πετάει στο δρόμο»

Γιάννης Μπουρνούς: «Η εστίαση βγαίνει στο δρόμο γιατί η κυβέρνηση την πετάει στο δρόμο»

Με αφορμή την πανελλαδική κινητοποίηση στην εστίαση ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ότι ρίχνει το βάρος των μέτρων της πανδημίας στις πλάτες των επαγγελματιών και εργαζόμενων στην εστίαση. « Τους μετατρέπει σε… υγειονομικούς, αστυνομικούς και επιθεωρητές δημόσιας υγείας, τη στιγμή που με δική της ευθύνη έχει βγει εκτός ελέγχου η πανδημία στη χώρα μας» τονίζει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Στην πρόσφατη συνάντησή μας με τους επαγγελματίες της εστίασης στη Μυτιλήνη, μας περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση στον κλάδο τους μετά από είκοσι μήνες πανδημίας και συνεχόμενων lockdowns.

Στο σημείο που έχουμε φτάσει, δεν χωράνε μισόλογα: Η κυβέρνηση εξοντώνει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της εστίασης και μαζί τους εργαζόμενους τους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ρίχνει, ως συνήθως, όλο το βάρος στις πλάτες των επαγγελματιών και των εργαζομένων στην εστίαση: Τους μετατρέπει σε… υγειονομικούς, αστυνομικούς και επιθεωρητές δημόσιας υγείας, τη στιγμή που με δική της ευθύνη έχει βγει εκτός ελέγχου η πανδημία στη χώρα μας. Με τα δε αλλεπάλληλα lockdowns και τις συνεχείς, αλλοπρόσαλλες αλλαγές των κανόνων, αλλά και την απουσία ουσιαστικής στήριξης της εστίασης, οδηγεί ειδικά τους μικρούς και μικρομεσαίους επαγγελματίες του κλάδου σε αδιέξοδο, ανοίγοντας το δρόμο και για νέα έκρηξη της ανεργίας στην εστίαση. Οι επαγγελματίες της εστίασης δεν διεκδικούν ούτε ρουσφέτια, ούτε χάρες. Βγαίνουν ξανά στο δρόμο, προτού η κυβέρνηση τους πετάξει οριστικά στο δρόμο. Διεκδικούν μέτρα για την επιβίωση του κλάδου σε καιρούς που η τραγική κρατική διαχείριση της πανδημίας και η έκρηξη της ακρίβειας σφίγγει σαν θηλιά τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Γι αυτούς τους λόγους στηρίζουμε τις σημερινές κινητοποιήσεις των ανθρώπων της εστίασης και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματά τους, διεκδικώντας λύσεις βιώσιμες, γι αυτούς και για τους εργαζομένους τους».

To top