Αθωώθηκε στο Εφετείο ηλικιωμένος που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για βιασμό ανηλίκου

Αθωώθηκε στο Εφετείο ηλικιωμένος που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για βιασμό ανηλίκου

Αθώος για το αδίκημα του βιασμού, ένοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κρίθηκε την Τετάρτη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου  92χρονος που πρωτόδικα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χίου είχε καταδικαστεί για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών το 2013. Ωστόσο, το αδίκημα -καθώς έχουν περάσει 8 χρόνια από την τέλεση της πράξης- έχει παραγραφεί .

Το χρονικό 

Ήταν 27 Ιουνίου του 2013 όταν ένα κορίτσι που δεν είχε κλείσει ακόμα τα 12 του χρόνια εκμυστηρεύθηκε στη γιαγιά του ότι ο γείτονας, προέβη σε ασελγείς χειρονομίες, ενώ εκείνη πήγαινε στη παιδική χαρά για να παίξει με μια φίλη της. Ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία από τη γιαγιά και τη μητέρα του παιδιού – το οποίο πάσχει από νοητική υστέρηση μετρίου βαθμού ενώ έχει και 67% αναπηρία – και έπειτα το δικαστήριο στο Μικτό Ορκωτό Χίου το οποίο έκρινε – τον τότε – 85χρονο ένοχο για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου.

Σήμερα Τετάρτη, ο 93χρονος βρέθηκε στην δικαστική αίθουσα αρνούμενος όλες τις κατηγορίες, ενώ η μητέρα του θύματος τόνισε ότι ο 92χρονος μέχρι και σήμερα ενοχλεί την οικογένεια της . Να σημειωθεί ότι στη δίκη δεν υπήρχε δικηγόρος πολιτικής αγωγής. Παράλληλα είπε, ότι η 12χρονη μετά από εκείνο το περιστατικό είχε αλλάξει πολύ την συμπεριφορά της και φοβόταν να κοιμηθεί μόνη της ακόμα και να πάει τουαλέτα χωρίς συνοδεία. Στη δική κατέθεσε και η γιαγιά η οποία περιέγραψε τί της είπε η εγγονή της το  2013 και τόνισε πως παρά την αναπηρία, η εγγονή της έχει σώας τα φρένας – πράγμα το οποίο επιβεβαίωσε και ψυχίατρος σε γνωμάτευση του μετά από εξέταση του παιδιού.

Αντιφάσεις βέβαια δημιουργήθηκαν όταν η γιαγιά είπε πως 92χρονου στην προσπάθεια του να τραβήξει την εγγονή της μέσα στο σπίτι του της  έσπασε το χέρι , γεγονός που δεν αποδείχθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση. Ένας εκ των γιατρών που εξέτασε τη 12χρονη και κατέθεσε σήμερα τόνισε ότι στο σώμα της ανήλικης δεν υπήρχαν εκδορές και σημάδια πάλης αλλά ούτε και σημάδια βιασμού.

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του 92χρονου ενώ η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ζήτησε από ενόρκους και έδρα τη μεταβολή των κατηγοριών από βιασμό ανηλίκου σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας – κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα -.

To top