Γεώργιος Καραθανάσης | Υποψήφιος Περιφερειακής ενότητας Λέσβου

Γεώργιος Καραθανάσης | Υποψήφιος Περιφερειακής ενότητας Λέσβου

Αντιλαμβανόμενος πλήρως την ευθύνη της εκπροσώπησης των πολιτών και της προάσπισης των συμφερόντων τους, αποδέχθηκα την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση του Υποψηφίου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αλκιβιάδη Στεφανή για να κατέλθω στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Λέσβου.

Ότι διδάχτηκα από το παρελθόν νιώθω έτοιμος να αξιοποιήσω στον παρόν προς όφελος του μέλλοντος.
Με γνώμονα μόνο την ανάπτυξη του τόπο και την προκοπή των ανθρώπων του επαφίεμαι στην κρίση σας.

Οι προοπτικές που ανοίγονται πλέον για την πατρίδα μας είναι πολύ θετικές, καθώς η χώρα συνολικά έχει μπει σε ένα νέο, καλύτερο κύκλο της ιστορίας της.

Όμως αυτός ο άνεμος αισιοδοξίας μιας χώρας που αλλάζει και προχωρά μπροστά θα έπρεπε να φυσά ακόμα πιο δυνατά στις δικές μας περιοχές.

Αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει στο βαθμό που θα έπρεπε, καθώς η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν έχει αξιοποιήσει όσο θα μπορούσε τις δυνατότητες που έχει.
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, πρέπει να συνδεθεί και πάλι με το κεντρικό κράτος, να μην είμαστε στο περιθώριο, και η σύνδεση αυτή να αποφέρει κονδύλια, επενδυτικό ενδιαφέρον και έναν πιο σύγχρονο τρόπο ζωής.

Οι πολύτιμες χρηματοδοτήσεις που μας αναλογούν προς όφελος των νησιών μας, πρέπει να αξιοποιηθούν και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να φτάσει στις πρώτες θέσεις απορρόφησης Ευρωπαϊκών και εθνικών κονδυλίων, τα οποία θα αποτελέσουν την κεντρομόλο δύναμη ανάπτυξης.

Γιατί στηρίζουμε Αλκιβιάδη Στεφανή:
• Γιατί γνωρίζει καλά πόσο σημαντικό είναι το θέμα της ασφάλειας.
• Έχει για χρόνια βρεθεί στην πρώτη γραμμή για την ασφάλεια των νησιών μας, για τη δύσκολη διαχείριση του μεταναστευτικού και για την κοινωνική συνοχή και το ίδιο θα πράξει και τώρα.
• .Γιατί σε όλη του την πορεία έχει υπάρξει άνθρωπος της ευθύνης. Και με την ίδια υπευθυνότητα θα εργαστεί και από τη θέση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου
• Γιατί έχει όραμα και σχέδιο για τα νησιά μας.
• Το πρόγραμμα του δίνει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητάς μας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη, πρόοδο και την εξωστρέφεια που τόσο έχουμε ανάγκη.
• Γιατί ξέρει καλά πώς λειτουργεί το κεντρικό κράτος και πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις.
• Έχοντας υπηρετήσει ο ίδιος ως μέλος της κυβέρνησης, είναι βέβαιο ότι θα συνεργαστεί στενά και εποικοδομητικά με τα στελέχη της, ώστε να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις μας. Η αποξένωση από τα κέντρα εξουσίας θα τελειώσει οριστικά.
• Γιατί είναι οργανωτικός, μεθοδικός, μπορεί να σηκώνει το βάρος των αποφάσεων και δεν θα αφήσει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Θα κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά ώστε να αξιοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι χρηματοδοτικοί πόροι, όλα τα διαθέσιμα εργαλεία προς όφελός μας.
• Γιατί είναι ενωτικός και θα είναι Περιφερειάρχης όλων των νησιωτών του Βορείου Αιγαίου. Δεν θα αναλώσει ποτέ χρόνο και ενέργεια σε μικροπολιτικές μάχες, συναλλαγές και προσωπικές στρατηγικές.

To top