Ένα ασθενοφόρο παρέδωσαν οι ΑΧΕΠΑ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ένα ασθενοφόρο παρέδωσαν οι ΑΧΕΠΑ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ένα ασθενοφόρο για την κάλυψη των αναγκών κινητικότητας ασθενών που παίρνουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης παρέδωσε η οργάνωση ΑΧΕΠΑ το πρωί του Σαββάτου. Το ασθενοφόρο βρισκόταν στο χώρο του Τελωνείου και όπως δήλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου χρειαζόταν να καταβληθούν δασμοί ύψους 6.000 ευρώ για την εκτελωνισή του. Η ΑΧΕΠΑ ανέλαβε να καλύψει το κόστος αυτό. Παράλληλα η οργάνωση ανέλαβε και τα έξοδα συντήρησης του ώστε να παραδοθεί έτοιμο και λειτουργικό στο «Βοστάνειο».

«Είναι μια προσπάθεια που έχει γίνει απ’ όλα τα μέλη της ΑΧΕΠΑ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τόσο τα κεντρικά μας γραφεία στην Αμερική για την όλη βοήθεια όσο τον πρόεδρο μας τον Σάββα Τσίβικο και τον executive director Βασίλη Μωσαΐδη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στο τμήμα της Μυτιλήνης και στον πρόεδρο του που πρωτοστάτησε μαζί με τα άλλα μέλη, Απόστολο Στεργίου, ώστε να γίνουν όλα τα διαδικαστικά που ήταν πολύ χρονοβόρα και μας δυσκόλεψαν αρκετά αλλά έχουμε αυτό το ευτυχές αποτέλεσμα, να φτάσουμε εδώ να το παραδώσουμε στο Νοσοκομείο. Φυσικά να ευχαριστήσω και το Νοσοκομείο που είχαμε μια άψογη συνεργασία», δήλωσε στον «Αίολο» ο κυβερνήτης στην ΑΧΕΠΑ Ελλάδος Χρήστος Καραπιπέρης.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης ευχαρίστησε την ΑΧΕΠΑ και ιδιαίτερα το παράρτημα Μυτιλήνης και τον πρόεδρο του και τα μέλη του ΔΣ. «Διότι ικανοποίησαν το αίτημα μας να πάρουμε από το Τελωνείο ένα ασθενοφόρο το οποίο είχε κάποιους δασμούς που έπρεπε να πληρώσουμε αξίας 6.000 ευρώ. Ανέλαβαν, τα πλήρωσαν όλα, το κάνανε ένα γενικό σέρβις και είναι έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία». Όπως εξήγησε ο κ. Καμπούρης η χρησιμότητα του ασθενοφόρου θα είναι για δευτερογενείς διακομιδές, «δηλαδή οι ασθενείς που ολοκλήρωσαν την νοσηλεία τους στο Νοσοκομείο και δε μπορούν να μετακινηθούν επειδή είναι μη περιπατητικοί τους μετακινούμε και τους πάμε σπίτι τους».

«Ολοκληρώθηκε αυτή η μεγάλη προσπάθεια που κάναμε για να μπορέσουμε να φέρουμε αυτό το ασθενοφόρο και να το δώσουμε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Είναι μια προσπάθεια που διήρκησε σχεδόν 2 χρόνια, μέσα από γραφειοκρατικές διαδικασίες, να μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη πώς ακριβώς μπορεί να γίνει αυτή η αποδέσμευση από το Τελωνείο και η δωρεά του στο Νοσοκομείο. Με την στήριξη των κεντρικών γραφείων της οργάνωσης στην Αμερική βρήκαμε τα ποσά που χρειάστηκαν και με ενέργειες του τμήματος εδώ καταφέραμε να το φέρουμε σε μια κατάσταση να είναι λειτουργικό και έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του», τόνισε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Μυτιλήνης Απόστολος Στεργίου.

To top