Αυτοψία Αθανασίου στον οδικό άξονα Καλλονής -Σιγρίου

Αυτοψία  Αθανασίου στον οδικό άξονα Καλλονής -Σιγρίου

Το έργο του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου επισκέφθηκε  την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής της ΝΔ  Χαράλαμπος Αθανασίου, για να ενημερωθεί για  την πορεία των εργασιών. Τον κ Αθανασίου συνόδευσε ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας ΑΚΤΩΡ κ. Αθανάσιος Πολύδωρος, με τον οποίο διέτρεξαν όλο το έργο από τον κόμβο της Αρίσβης μέχρι το λιμάνι του Σιγρίου. Όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου σε δήλωσή του το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια.

Κατά τη διαδρομή είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το εργατοτεχνικό προσωπικό και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόοδο των εργασιών και την αρτιότητα του έργου.

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής:

«Είναι η πολλοστή φορά που επισκέπτομαι το έργο και αυτή την φορά μπορώ να βεβαιώσω ότι είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος που το Υπουργείο Υποδομών έχει ορίσει. Χρόνος παράδοσης έχει ορισθεί το τέλος Σεπτεμβρίου αυτού του έτους, αλλά θεωρώ ότι τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Έτσι μια λεωφόρος 47χλμ με πλάτος 7,5μ (3,75 για κάθε λωρίδα) εγγυάται μια γρήγορη και ασφαλή διαδρομή προς και από το Σίγρι.

Στο έργο έχουν κατασκευασθεί οχτώ (8) οδικοί κόμβοι (Αρίσβης, Δαφίων, Φίλιας, Σκαλοχωρίου, Βατούσας, Άντισσας, Ερεσού και Σιγρίου), ενώ σε πολλά σημεία έχουν κατασκευασθεί ασφαλείς ισόπεδες διασταυρώσεις οδών.

Από τους 8 κόμβους ήδη στους 4 έχουν τοποθετηθεί οι στύλοι φωτισμού της ΔΕΗ (εντός των ημερών τοποθετούνται και στους άλλους 4), ενώ ολοκληρώνεται η διαγράμμιση και σήμανση με την τοποθέτηση οριοδεικτών.

Στο λιμάνι του Σιγρίου ολοκληρώνεται το αλιευτικό καταφύγιο και επίκειται η επέκταση της προβλήτας.

Τα δύο αυτά έργα, σε συνδυασμό με την αναγκαία αύξηση των δρομολογίων των πλοίων προς και από το Σίγρι θα δώσουν τεράστια οικονομική και τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο στην περιοχή αλλά σε ολόκληρη τη Λέσβο.

Έχω τονίσει κατ’ επανάληψη ότι πρωταρχικός στόχος της Κυβέρνησης μας είναι η ανάπτυξη των νησιών μας και η Λέσβος αλλάζει».

 

To top