Διάσωση 46 μεταναστών στην «Αγριλιά» – Έρευνες για τον εντοπισμό μίας πιθανόν αγνοούμενης

Διάσωση 46 μεταναστών στην «Αγριλιά» – Έρευνες για τον εντοπισμό μίας πιθανόν αγνοούμενης

Επιχείρηση διάσωσης 46 μεταναστών πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για μία πιθανόν αγνοούμενη γυναίκα που επέβαινε στη βάρκα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού,  στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή Αγριλιά, με επιβαίνοντες 46 μετανάστες, ενώ η λέμβος παρουσίαζε εισροή υδάτων με αποτέλεσμα την πτώση των επιβαινόντων στη θάλασσα.
Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής των 46  ατόμων. Τα ανωτέρω στελέχη ενημερώθηκαν από τους διασωθέντες για πιθανόν αγνοούμενη γυναίκα.
Στη συνέχεια, στο σημείο έσπευσαν τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ελικόπτερο της δύναμης Frontex, δύο  αλιευτικά σκάφη και ένα φουσκωτό σκάφος της Ε.Ο.Δ. ξεκινώντας έρευνες για τον εντοπισμό της πιθανόν αγνοούμενης γυναίκας. Οι 46 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ ¨ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ¨.
Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου από το Λιμενικό Σώμα .
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.

To top