Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αλκιβιάδη Στεφανή στη Σάμο

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αλκιβιάδη Στεφανή στη Σάμο

«Αυτός ο τόπος δικαίως φέρει τη σφραγίδα της μακραίωνης ιστορικής διαδρομής, τη στρατηγική σπουδαιότητα, την ομορφιά του γεωφυσικού ανάγλυφου και τη μοναδικότητα των ανθρώπων που όρισαν και φυλάττουν τη νησιωτικότητα. Στις ημέρες των ενημερωτικών μου επαφών σε όλο το νησί, εδραιώθηκε μέσα μου η εικόνα για τους Σαμιώτες που είχα σχηματίσει από τότε που υπηρέτησα το νησί από άλλο πόστο και σας διαβεβαιώ πως ο συνδυασμός μας «Νέα Δυναμική» θα δικαιώσει τις προσδοκίες τους…..»

Με αυτή τη φράση αποχαιρέτισε προσωρινά τη Σάμο ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης για το Β. Αιγαίο Αλκιβιάδης Στεφανής, το απόγευμα της Τρίτης 5 Σεπτέμβριου, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις επαφές και τις συναντήσεις που πραγματοποίησε επί εξαήμερου.

Νωρίτερα την ίδια μέρα συναντήθηκε με εκπροσώπους Πολιτιστικών Συλλόγων στην ευρύτερη περιοχή του Καρλοβάσου και άκουσε τα αιτήματά τους. Μετέβη στον Άγιο Κωνσταντίνο όπου και συνομίλησε με εκπροσώπους των ενασχολούμενων με τον τουρισμό καθώς και επαγγελματίες της εστίασης, ενώ είχε στη συνέχεια μια σειρά επαφών με τη Διοίκηση και τους εργαζομένους σε ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ, όπου και ενημερώθηκε τόσο για την ενεργειακή επάρκεια του νησιού όσο και για τα επιμέρους προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας της νησιωτικότητας.

Ο κ. Αλκιβιάδης Στεφανής συναντήθηκε με κατοίκους του Παλαιοκάστρου καθώς και εκπροσώπους των επαγγελματιών που ζουν και

δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ενώ στην πανέμορφη Κέρβελη συνομίλησε διεξοδικά με εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων και χώρων εστίασης.

Το πολυσήμαντο έργο που επιτελούν οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου εξήρε κατά την επίσκεψή του εκεί, ο επικεφαλής της «Νέας Δυναμικής» τονίζοντας τη σημασία της διάχυσης της γνώσης και της αξίας του βιβλίου σε ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η συνάντησή του με το προεδρείο αλλά και τα παιδιά του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση «Η Μέλισσα» Σάμου, καθώς και ωφελούμενους του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία.

«Τα παιδιά μας, έχουν ανάγκη ουσιαστικών δομών στήριξης» τόνισε μιλώντας για ένα δίκτυο συμπαράστασης και φροντίδας που θα πρέπει να καλύπτει ουσιαστικά, αξιοπρεπώς και με εξειδικευμένες δομές, τα άτομα με αναπηρία, τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και πρωτίστως τα παιδιά, κάθε ηλικίας! «Αποτελεί στόχο ζωής για μένα κάτι τέτοιο…» τόνισε ο κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.

To top