ΚΚΕ για ναυάγια σε Λέσβο και Σάμο: Να μην γίνουν τα νησιά μας αποθήκες ψυχών

ΚΚΕ για ναυάγια σε Λέσβο και Σάμο: Να μην γίνουν τα νησιά μας αποθήκες ψυχών

«Τα δύο νέα πολύνεκρα ναυάγια ανοιχτά της Λέσβου και της Σάμου προκαλούν για άλλη μια φορά αισθήματα θλίψης για τους αδικοχαμένους και οργής για τους ενόχους», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας, η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Λέσβου.

«Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης αλλά και όλων των προηγούμενων που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και ταυτόχρονα πρωτοστάτησαν και συνεχίζουν να πρωτοστατούν στην εφαρμογή των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών στην περιοχή είναι τεράστιες. Είναι αυτοί οι σχεδιασμοί που καταδικάζουν τους λαούς στην φτώχεια και την προσφυγιά.

Καλούμε τον λαό της Λέσβου να μην συμβιβαστεί με την κανονικότητα του θανάτου ξεριζωμένων ανθρώπων και την καθημερινότητα των πολύνεκρων ναυαγίων.

Να στηθούν τώρα επιτροπές ασύλου στην Τουρκία.

Να απεγκλωβιστούν άμεσα πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά και την ενδοχώρα.

Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους που φέρνουν τεράστιους κινδύνους για τον λαό και προκαλούν τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων.

Να μην γίνουν τα νησιά μας αποθήκες ψυχών. Να σταματήσει η κατασκευή νέων δομών και να κλείσουν οι υπάρχουσες», τονίζεται στην ανακοίνωση.

To top