Καιρίδης για απόφαση ΣτΕ: «Η κατασκευή της νέας Δομής στη Βάστρια θα προχωρήσει κανονικά»

Καιρίδης για απόφαση ΣτΕ: «Η κατασκευή της νέας Δομής στη Βάστρια θα προχωρήσει κανονικά»

Την απόφαση του ΣτΕ που βάζει φρένο στο έργο κατασκευής της νέας Δομή στη θέση Βάστρια σχολίασε σε γραπτή ανακοίνωση το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου . Το Υπουργείο τονίζει ότι η νέα δομή θα πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές .«Στόχος μας είναι μια σύγχρονη, ασφαλής και λειτουργική νέα Δομή, που θα εκσυγχρονίσει τις δυνατότητες του εθνικού συστήματος πρώτης υποδοχής. Σε αυτήν μας την προσπάθεια, η τοπική κοινωνία της Λέσβου είναι ο προνομιακός μας συνομιλητής και συνεργάτης» αναφέρει μεταξύ άλλων η γραπτή δήλωση.

Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για δικαστική ακύρωση της κατασκευής της σύγχρονης Δομής φιλοξενίας στην περιοχή Βάστρια της Λέσβου, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης δήλωσε τα εξής:

«Η κατασκευή της νέας Δομής στη Βάστρια θα προχωρήσει κανονικά. Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει ήδη εξασφαλίσει ότι η νέα δομή θα πληροί όλους τους απαιτούμενους από το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ περιβαλλοντικούς όρους και προδιαγραφές.

Στόχος μας είναι μια σύγχρονη, ασφαλής και λειτουργική νέα Δομή, που θα εκσυγχρονίσει τις δυνατότητες του εθνικού συστήματος πρώτης υποδοχής. Σε αυτήν μας την προσπάθεια, η τοπική κοινωνία της Λέσβου είναι ο προνομιακός μας συνομιλητής και συνεργάτης.»

To top