Πανελλαδική κατασκηνωτική δράση από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στο Μόλυβο

Πανελλαδική κατασκηνωτική δράση από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στο Μόλυβο

80 έφηβοι και 35 στελέχη από τη Χίο, τη Σάμο, το Ξυλόκαστρο, το Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη αλλά και την Αττική, βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο Μόλυβο,  στη μεγάλη φετινή κατασκηνωτική Δράση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, μετά από σχετική επαφή με το Δήμο Δυτικής Λέσβου, επέλεξε φέτος τη Λέσβο για να φιλοξενήσει τη Δράση της, με αφορμή τις περσινές μεγάλες πυρκαγιές αλλά και τον σεισμό που ευαισθητοποίησε τα στελέχη της. Εξάλλου τα παιδαγωγικά προγράμματα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, μίας από τις μεγαλύτερες οργανώσεις πανελλαδικά, με ενεργή παρουσία σε πάνω από 90 πόλεις, στηρίζονται στην επαφή με τη φύση και στην αξία των ανθρώπινων σχέσεων, αναπτύσσοντας και αναδεικνύοντας προσωπικότητες που ξέρουν να λειτουργούν ως ενεργοί πολίτες μέσα στην κοινωνία. Ειδικά σε κοινωνίες που δοκιμάστηκαν σε δύσκολες καταστάσεις, όπως εκείνης της Εύβοιας, όπου το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού επέλεξε να πραγματοποιήσει την περσινή της αντίστοιχη Δράση.
Χθες Δευτέρα 7 Αυγούστου,  τα στελέχη του Σώματος, με επικεφαλής την Πρόεδρο του Δ.Σ. Σοφία Μπέλμπα, συνοδευόμενη από την τοπική έφορο του τμήματος Μυτιλήνης Τριβουλίδου Βικεντία και το στέλεχος του Τοπικού Τμήματος Μυτιλήνης Έκτορα Καπηλάρη, επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Αφροδίτη Βατή, ευχαριστώντας τους θερμά για τη συνεργασία, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η φετινή Δράση τους.

 

To top