Αγιασμός στο ανακαινισμένο -παλιό- κτίριο του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης

Αγιασμός στο ανακαινισμένο -παλιό- κτίριο του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης

Την Δευτέρα το πρωί έγινε  στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης τελετή αγιασμού με αφορμή την πρόσφατη ανακαίνιση και αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου του  Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, με τη συμμετοχή του προσωπικού του Κ.Λ. Μυτιλήνης. Το κτιριακό παραμένει μεγάλο πρόβλημα για το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης οι εργασίες στο παλιό κτίριο της προκυμαίας βελτιώνουν κάπως την κατάσταση ωστόσο παραμένει πάγιο αίτημα για  νέο σύγχρονο Λιμεναρχείο.

Την τελετή την οποία τέλεσε ο Ιερέας του Λιμενικού Σώματος, Πλωτάρχης Λ.Σ. (Ι) Βαρσαμίδης Δημήτριος τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της  98 ΑΔΤΕ.

Η ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κεντρικού Λιμενάρχη Μυτιλήνης Αντπλοίαρχου Λ.Σ  Σ. Χονδρόπουλου  οποίος προσφάτως ανέλαβε καθήκοντα. Επίσης παρευρέθηκε ο Διοικητής της 9ΗΣ ΠΕΔΙΛΣ – ΕΛ. ΑΚΤ., του οποίου η συμβολή ήταν καθοριστική στο να ολοκληρωθεί το όλο εγχείρημα. Η ανακαίνιση, είχε ως πρωταρχικό μέλημα την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, των στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες εργασίας ειδικά στον τομέα τις αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών.

Ωστόσο παραμένει επιτακτική η ανάγκη για την δημιουργία ενός σύγχρονου Λιμεναρχείου, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες της εποχής και θα λειτουργήσει ως ανταποδοτικός παράγοντας αναγνώρισης του έργου που επιτελούν επί σειρά ετών τα στελέχη που Υπηρετούν στο μεγαλύτερο Λιμεναρχείο της παραμεθορίου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία έχει δείξει πραγματικό ενδιαφέρον στο διαχρονικό αίτημα των στελεχών για ανέγερση νέου Λιμεναρχείου. Επίσης οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου σε συνεργασία με τα στελέχη του Λιμεναρχείου είναι σε διαρκή επαφή ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα. Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα πρέπει η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία με καίριες παρεμβάσεις να συμμετέχει στο όλο εγχείρημα ώστε να επιλυθούν τα όποια ανακύπτοντα προβλήματα.

Η Ένωση Προσωπικού Λέσβου- Λήμνου θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις επί του θέματος και θα παρεμβαίνει όπου απαιτείται με στόχο την οριστική επίλυση του θέματος.

 

 

To top