ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: «Aπάνθρωπη η μερική απασχόληση καθαριστριών στα σχολεία»

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: «Aπάνθρωπη η μερική απασχόληση καθαριστριών στα σχολεία»

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την μερική απασχόληση Καθαριστριών για τα Σχολεία του Δήμου Μυτιλήνης για άλλη μια χρονιά, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης την Δευτέρα 7η Αυγούστου 2023, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης εισηγείται την συνέχιση της απάνθρωπης μερικής απασχόλησης Καθαριστριών για τα Σχολεία του Δήμου, εφαρμόζοντας πιστά σχετική απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών. Συγκεκριμένα εισηγείται να προσληφθούν μόνο 6 Καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης ( ήταν 15 την σχολική χρονιά που τέλειωσε ) και 90 Καθαρίστριες μερικής απασχόλησης , ώστε να τηρήσει τα ασφυκτικά όρια των υπουργείων, αδιαφορώντας για ακόμα μια χρονιά, για τον πλημμελή καθαρισμό των Σχολικών μονάδων και ενώ η πανδημία είναι ακόμα εδώ.

–Θα γίνει αποδεκτή η εισήγησή του και θα συνεχιστεί η βαρβαρότητα να αμείβονται εργαζόμενες με 350 έως 400 ευρώ το μήνα με μισό ένσημο την ημέρα, ενώ οι ανάγκες καθαριότητας των Σχολειών απαιτούν περισσότερες ώρες εργασίας ; Είναι δυνατόν να ζήσει εργαζόμενη με τέτοια αμοιβή και μάλιστα σε εποχή καλπάζουσας ακρίβειας; Θεωρούμε ότι κάθε δημοτικός σύμβουλός, έχει υποχρέωση να αξιώσει διεκδίκηση επαρκών πιστώσεων από τα αρμόδια υπουργεία και τον Δημοτικό Προϋπολογισμό, που διαθέτει αρκετά για άλλες πολύ λιγότερο σημαντικές υπηρεσίες. Σε αρκετούς Δήμους προσλαμβάνονται όλες ή οι περισσότερες καθαρίστριες Σχολείων με πλήρη απασχόληση, αφού τα Δημοτικά τους Συμβούλια αυξάνουν από τον δημοτικό προϋπολογισμό τις πενιχρές επιχορηγήσεις των Υπουργείων. Θα είναι θλιβερό και απαράδεκτο, να επαναληφθεί η συνενοχή με τις κυβερνητικές εντολές, για ακόμα μια χρονιά, εις βάρος της τήρησης συνθηκών υγιεινής στα Σχολεία και εξασφάλισης αμοιβών επιβίωσης.

 

 

To top