Κατασκήνωση Του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στο Μόλυβο

Κατασκήνωση Του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στο Μόλυβο

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, μία από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες οργανώσεις με ενεργή παρουσία σε 90 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, διοργανώνει μία κατασκήνωση στο νησί της Λέσβου. Η κατασκηνωτική δράση, που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Μόλυβος, κι επικεντρώνεται στην εθελοντική εργασία, την αλληλεπίδραση με τους κατοίκους του τόπου και τη συμβολή στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023, θα φτάσουν στην Λέσβο δεκάδες νέοι εθελοντές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Κρήτη, Χίος, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, και διάφορες περιοχές της Αττικής. Τα μέλη του Οδηγισμού, ένα σωματείο που διανύει πάνω από 90 χρόνια πορείας και συνεχούς προσφοράς σε όλη την Ελλάδα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν και να ενισχύσουν την Λέσβο με οργανωμένες δράσεις και εθελοντική προσφορά.
Η Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης αφορά εφήβους 14-17 ετών και τα ενήλικα στελέχη των ομάδων τους που τα συνοδεύουν.
Η κατασκήνωση επικεντρώνεται σε διάφορα προγράμματα και ομάδες ενδιαφέροντος, προσφέροντας στα μέλη τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε Ομάδες Ενδιαφέροντος που ενισχύουν τον πολιτισμό, την παράδοση και την τοπική ανάπτυξη.
Οι Οδηγοί θα παραμείνουν στο νησί για περίοδο 10 ημερών, και θα δράσουν σε διάφορα σημεία της Λέσβου.
Οι προσπάθειες και η συμβολή των Οδηγών από όλη την Ελλάδα στην Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης (ΚΚΑ) στη Λέσβο αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στον τοπικό τουρισμό και να συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη του νησιού, αναδεικνύοντας την Λέσβο ως έναν όμορφο και ζωντανό προορισμό.

To top