Pop-up γαστρονομικές δράσεις στα καλντερίμια του κοσμοπολίτικου Μολύβου

Pop-up γαστρονομικές δράσεις στα καλντερίμια του κοσμοπολίτικου Μολύβου

Pop-up γαστρονομικές δράσεις οργανώθηκαν στα καλντερίμια του κοσμοπολίτικου Μολύβου και party λήξης στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Δεσμός” την Κυριακή 23 Ιουλίου με οικοδεσπότη το Σωματείο Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου, που οργάνωσε την δράση σε συνεργασία με τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, κεντρικό διοργανωτή του Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε από 16 έως 23 Ιουλίου σε 10 περιοχές της Λέσβου.

Το κοινό περπάτησε στα σοκάκια του Μολύβου με τον ειδικά σχεδιασμένο χάρτη του οικισμού και απόλαυσε αλμυρούς λουκουμάδες από τον Βαγγέλη Χαλβατζή και τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Λέσβου, φάβα, ντάκο με κρίταμο και ρεβίθια με σκουμπρί από την Ιωάννα Μπαλαφούτη και τα Ελαιοπερίβολα Τζωρτζή, Καλοκαιρινό Ρατατούι από την Γεωργία Κουτσούκου και τις Μολυβιάτισες νοικοκυρές, Γκιουζλεμέδες με την υπογραφή του Κωστή Κωστάκη, θάσο, αμυγδαλωτά και ούζο με μεζέ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποτοποιών Αποσταγματοποιών Λέσβου.

Το βραδάκι ο τόπος συνάντησης ήταν ο Πολυχώρος Πολιτισμού «Δεσμός», όπου μας υποδέχτηκαν η ΕΟΣ Σάμου, σταθερά παρούσα από το 2017 στο φεστιβάλ με τα εξαιρετικά κρασιά της και ο Οινοφόρος Λέσβου, καθώς επίσης και ο Σύνδεσμος Ποτοποιών Αποσταγματοποιών Λέσβου με τα εξαιρετικής ποιότητας ούζα, τα οποία συνοδεύσαμε με finger food απο τον Μάριο Τσαγκατζή. Η βραδιά έκλεισε με live μουσική για το κοινό.

Παρόντες ο Γιώργος Καββαθάς πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, ο Βέλγος blogger Toni de Conick, και ο δημοσιογράφος γεύσης Νίκος Μαστροπαύλος.

Το παρών έδωσε για την κάλυψη της δράσης η “ΕΡΤ” και το “AΕOLOS TV”, χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης, καθώς και οι εκπρόσωποι φορέων και χορηγών.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς, Οινοφόρος, Οικοτεχνία Παπαγιαννίδη, Αρτοποιείο Μπόρατζη & Δρακούλη Παναγιώτη, Ξηροί Καρποί Νταλαμπέκης Στρατής, Τυροκομικά προϊόντα Θυμέλη, Μυστακέλλη, Ταστάνη & Κουκούλα, Σουσαμλή Μαρία, Μοδούσα, Tepes, Κάβα Σάντο, Τυροκομείο Αργέννου, Μυτιληνιά Γη, Αιγαίου Γεύσεις, Protoulis Olive oil, Bουρτζούμης Βάκης, Gia…giamas, Λέβα Ε&Κ ΜΠΟΥΧΛΗΣ Α.Ε., ούζο Λίνου, ούζο Μίνι Μυτιλήνης, ούζο Veto, oύζο Βαρβαγιάννη, ούζο Ματις, ΕVΑ distillery και ούζο Σαμαρά, καθώς και όλους τους υποστηρικτές που συνέβαλαν δυναμικά, αλλά πάνω απ όλα τους εθελοντές για την αμέριστη βοήθεια.

Το Lesvos Food Fest διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Επίσης, τελεί υπό την αιγίδα και ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της ΓΣΕΒΕΕ, του Επιμελητήριο Λέσβου, της ΠΟΕΣΕ, του Συνδέσμου Ποτοποιών Αποσταγματοποιών Λέσβου και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

Αργυρός Χορηγός: Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου
Ειδικός Χορηγός: Άνοδος Εκπαιδευτική – Συμβουλευτική & Coral Gas

Σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

To top