«Κιβωτός»: Δυο συλλήψεις για εγκατάλειψη κουταβιών στη Μυτιλήνη

«Κιβωτός»: Δυο συλλήψεις για εγκατάλειψη κουταβιών στη Μυτιλήνη

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου δυο  άτομα που εγκατέλειψαν έξι κουταβάκια στον Χάλικα Μυτιλήνης, όπως αναφέρει η «Κιβωτός» σε ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο σύλλογος στην ανακοίνωση «στις 17/7/2023 και περί ώρα 23:30, ΙΧ όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες εγκατέλειψε έξι κουτάβια στην περιοχή Χάλικας Μυτιλήνης. Οι αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν άμεσα την Αστυνομία και έτσι οι δύο εξαιρετικοί αυτοί συμπολίτες μας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσια του αυτοφώρου. Σχηματίζεται δικογραφία ενώ η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης θα απευθυνθεί στην ΕΛ.ΑΣ. για να βεβαιωθούν άμεσα και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα- τα οποία ανέρχονται σε μερικές ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ».

Στη συνέχεια η «Κιβωτός» υπογραμμίζει ότι: «Το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι το «πρόβλημα των αδέσποτων ζώων» στη Λέσβο -και σε ολόκληρη την Ελλάδα- είναι στην πραγματικότητα τα προβληματικά δίποδα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας! Ο γείτονας, ο γνωστός, ο φίλος, ο θείος στο χωριό, που αφήνει το σκυλί ή τη γάτα του να γεννοβολάει και μετά παρατάει τα κουτάβια/γατάκια «για να βρουν το δρόμο τους», είναι εγκληματίες που δεν σέβονται ούτε τα ίδια τα ζώα ούτε εμάς. Και ως εγκληματίες πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε. Μόνο η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης έχει μαζέψει από την αρχή του 2023 έως σήμερα ΕΚΑΤΟ ΕΙΚΟΣΙ πεταμένα κουτάβια και γατάκια! Μην κλείνετε λοιπόν τα μάτια, μην σκέφτεστε «δε θέλω να μπλέξω», μη λέτε «δεν είναι δική μου δουλειά», γιατί έτσι απλώς αφήνετε τη δική τους εγκληματική συμπεριφορά να γίνεται το δικό μας πρόβλημα».

To top