Στήριξη από τους τρεις βουλευτές του Β. Αιγαίου της υποψηφιότητας Στεφανή για την Περιφέρεια

Στήριξη από τους τρεις βουλευτές του Β. Αιγαίου της υποψηφιότητας Στεφανή για την Περιφέρεια

Η υποψηφιότητα του πρώην υπηρεσιακού Υπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, απασχόλησε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς,  παρουσία των τριών βουλευτών του βορείου Αιγαίου.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου από τη Λέσβο, ο Νότης Μηταράκης , Υπουργός Προστασίας του Πολίτη από τη Χίο και ο Χριστόδουλος Στεφανάδης από τη Σάμο δήλωσαν αμέριστη στήριξη στην υποψηφιότητα Στεφανή.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής  της ΝΔ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ και Πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα Γιάννης Σμυρλής ,  ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης , ο Στέλιος Κονταδάκης Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ , ο Διονύσης Χατζηδάκης Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, ο Ανδρέας Καρασαρίνης  Γραμματέας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ και μέλος της επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, ο Μένιος Κορομηλάς , Οργανωτικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και ο Βασίλης Γακόπουλος Αναπληρωτής Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού  και  Επικοινωνίας της ΝΔ. Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν επίσης  ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λέσβου Προκόπης Τζιμής, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Χίου Λευτέρης Μπλάτζιος και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Σάμου  Ευάγγελος Καπλαντζής.

«Θέμα» Δήμου Μυτιλήνης

Ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Διονύσης Χατζηδάκης ανέφερε ότι πρέπει και οι Δήμαρχοι να στηρίξουν την υποψηφιότητα Στεφανή. Με αφορμή αυτό  τέθηκε « ανεπίσημα» και το ζήτημα του Δήμου Μυτιλήνης όπου η ΝΔ θα κατέβει «διασπασμένη» μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Πανάγου Κουφέλου κόντρα στην υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου Στρατή Κύτελη. Από την πλευρά Κύτελη ασκείται πίεση προς την Πειραιώς να ανακοινωθεί επίσημη στήριξη ,παρά το γεγονός ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές  είθισται «χρίσματα» να  δίνονται στις Περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους. Κατά τη συζήτηση ο Βουλευτής Λέσβου  Χαράλαμπος Αθανασίου φέρεται να  μίλησε ανοιχτά υπέρ της  υποψηφιότητας Κουφέλου υποστηρίζοντας ότι θεωρεί ότι είναι μια υποψηφιότητα με προοπτική. Ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας Κύτελη τάχθηκε από την άλλη πλευρά ο Νότης Μηταράκης ο οποίος είπε ότι θα τον στηρίξει ανοιχτά γιατί στήριξε την προσπάθεια για το μεταναστευτικό.

Πάντως από πλευράς ΝΔ  πληροφορίες λένε ότι  θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν δυο υποψηφιότητες. Το πως θα γίνει αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί, ενώ ήδη ο Πανάγος Κουφέλος ετοιμάζεται ν’ ανακοινώσει τα πρώτα ηχηρά  ονόματα του ψηφοδελτίου του.

To top