Chips φασκόμηλου και μοναστηριακές γεύσεις στην «πρεμιέρα» του 5ου Lesvos Food Fest στην Αγιάσο

Chips φασκόμηλου και μοναστηριακές γεύσεις στην «πρεμιέρα» του 5ου Lesvos Food Fest στην Αγιάσο

Για πέμπτη χρονιά  το Lesvos Food Fest, μια διοργάνωση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, ξεκίνησε δυναμικά – αυτή τη φορά – με πρώτο «σταθμό» την Αγιάσο. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο αγαπημένο ορεινό χωριό προκειμένου να δοκιμάσει μοναστηριακές γεύσεις ενώ  όλοι συζητούσαν για τα chips φασκόμηλου που γίνονταν στο τηγάνι με κουρκούτι και την «κουτσναδόπιτα».

Σεφ και bloggers βρέθηκαν στο νησί μας προκειμένου να διαφημίσουν τον τόπο μας αλλά και το Lesvos Food που στόχο έχει την ανάδειξη της πολυμορφικής γαστρονομίας της Λέσβου. Όπως δήλωσαν στον «Αίολο» έχουν ήδη γευτεί πολλά φαγητά και εδέσματα της Λέσβου και τόνισαν πως είναι εντυπωσιασμένοι από την παραδοσιακή κουζίνα. Ενθουσιάστηκαν με την παραδοσιακή βασιλόπιτα του φούρνου «Σουσαμλή» ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και τον τρόπο παρασκευής της. Στη συνέχεια , μια μεγάλη γιορτή τους περίμενε στη πλατεία της Αγιάσου με πολύ φαγητό, ποτό και κέφι.   Η Ελένη Μαλούπα, Γεωπόνος και Δρ Βιολογίας & Φυσιολογίας Φυτών και η Ελπίδα Κουμαρέλα, αγαπημένη σεφ του νησιού πρόσφεραν γευστικά δείγματα μοναστηριακών συνταγών με μοναδικά ντόπια υλικά ενώ η κα Μαλούπα εξήγησε στον κόσμο τη μοναδικότητα των βοτάνων & τις ιδιότητες τους.

Το Lesvos Food Fest διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), την ΑΜΚΕ «Visit Agiasos», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πέτρας, την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΜΟΔΟΥΣΑ», το βιβλιοπωλείο Book & Art, τoν Μορφωτικό Σύλλογο Πολιχνίτου, τoν Πολιτιστικό Σύλλογο Στύψης, τον Σύλλογο Ξενοδόχων Πλωμαρίου, τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Αθλητικό Όμιλο Σιγρίου «Θεοφάνης Σιγριανής» και το Σωματείο Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου.

Επίσης, τελεί υπό την αιγίδα και ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της ΓΣΕΒΕΕ, του Επιμελητήριο Λέσβου, της ΠΟΕΣΕ, του Συνδέσμου Ποτοποιών Αποσταγματοποιών Λέσβου και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

To top