Αθανασίου Παρασκευαϊδης Κομνηνάκα βουλευτές Λέσβου

Αθανασίου Παρασκευαϊδης Κομνηνάκα βουλευτές Λέσβου

Ανατροπές έκρυβε η κάλπη της Κυριακής για το Νομό Λέσβου καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την έδρα και ο Γιάννης Μπουρνούς μένει εκτός βουλής, ενώ το ΚΚΕ πήρε πίσω την έδρα του έχασε στις εκλογές του Μαϊου.  Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Παναγιώτης Παρασκευαϊδης και η Μαρία Κομνηνάκα θα εκπροσωπήσουν το Νομό Λέσβου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Πανηγυρισμοί χθες στην προκυμαία μπροστά από το εκλογικό περίπτερο της ΝΔ  καθώς και στο ΠΑΣΟΚ ενώ η νύχτα έγινε μέρα στην πλατεία Σαπφούς στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ που γιόρτασε την έδρα, αλλά και την ενίσχυση των ποσοστών του. Μάλιστα το ΚΚΕ στη Λέσβο πέτυχε από τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά. 

Η ΝΔ συγκέντρωσε ποσοστό 39,82%  σημειώνοντας ελαφρά μείωση σε σχέση με τις εκλογές Μαϊου. Μάχη σώμα με σώμα έδωσαν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ για τη δεύτερη θέση στο Νομό  ενισχύοντας και με τα αποτελέσματα στα 269 από 270 εκλογικά τμήματα να φέρνουν τα δυο κόμματα σε διαφορά «ανάσας» με το ΠΑΣΟΚ στο 14,72 % και το ΚΚΕ στο  14, 65%. Στην τέταρτη θέση με ποσοστό 13,45% υποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και ακολουθούν:  Σπαρτιάτες με 4,17%, Ελληνική λύση 3,47%, Νίκη 2,83%, Πλεύση Ελευθερίας 2,06%, Μέρα 25 1,44 %

 

To top