Λήμνος: Περιοδεία του Σπύρου Πλάντζου, υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ στο νομό, στη ΔΕΗ

Λήμνος: Περιοδεία του Σπύρου Πλάντζου, υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ στο νομό, στη ΔΕΗ

Με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της ΔΕΗ συναντήθηκε ο Σπύρος Πλάντζος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ.

Συνομιλώντας με τους εργαζόμενους, ο Σπύρος Πλάντζος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεδομένο ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα σχηματιστεί μια κυβέρνηση της ΝΔ, χειρότερη από τις προηγούμενες, όπως όλα δείχνουν, το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι ποιος θα αποτελέσει ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση.

Αντιπολίτευση δεν μπορούν να αποτελέσουν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ που μαζί με τη ΝΔ ψήφισαν τα μνημόνια, που στήριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ ψηφίζοντας μαζί περισσότερα από τα μισά αντιλαϊκά νομοσχέδια, που έχουν ψηφίσει μαζί με τη ΝΔ τα 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, του νέου υπερμνημόνιου, (όπως είναι οι νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος που έρχονται μετά τις εκλογές, η παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας, το πάγωμα μισθών και συντάξεων, οι μαζικές κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών, παρά τις ψεύτικες υποσχέσεις που δίνει το καθένα από αυτά τα κόμματα), που ήταν απόντες από τους μεγάλους, κρίσιμους λαϊκούς αγώνες.

Αντιπολίτευση δεν μπορούν να κάνουν τα διάφορα μικρά κόμματα που έχει αποδειχθεί είναι «μιας χρήσης» για το καπιταλιστικό σύστημα. Τα χρησιμοποιεί για να αποπροσανατολίζει και να διασπά τους οργισμένους εργαζόμενους, άνεργους, νέους, αυτοαπασχολούμενους, προκειμένου αυτοί να μην κατευθύνονται στο πραγματικά ριζοσπαστικό κόμμα, το ΚΚΕ. Άλλωστε, είδαμε, είπε, την πορεία τέτοιων κομμάτων, όπως το ΛΑΟΣ, η ΔΗΜΑΡ, η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, το ΠΟΤΑΜΙ, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και άλλα. Αφού, τους χρησιμοποίησε το σύστημα, αφού συγκυβέρνησαν με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, και έβαλαν πλάτη στις αντιλαϊκές πολιτικές τους και τα μνημόνια, εξαφανίστηκαν.

Το μόνο κόμμα που αποδεδειγμένα θα είναι λαϊκή, ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα κι έξω από τη Βουλή, είναι το ΚΚΕ, όπως το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια».

Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους, ακόμα και αυτούς που στις προηγούμενες εκλογές ταλαντεύτηκαν αλλά δεν έκαναν το βήμα να φτάσουν μέχρι την κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, να το κάνουν τώρα και να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ, να αναδείξουν ξανά κομμουνιστή βουλευτή στο νομό, για να είναι πιο δυνατή η δική τους φωνή την επόμενη ημέρα των εκλογών.

To top