Θερμή υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στο Αγρίνιο

Θερμή υποδοχή  των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στο Αγρίνιο

Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης υποδέχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης (8/6) με κάθε λαμπρότητα η Παραβόλα του Δήμου Αγρινίου. Τα Ιερά Λείψανα μετέφερε από τη Μυτιλήνη, ο  Πρωτοπρεσβυτερος π. Ευστρατίος Γιουσμας και τα παρέλαβε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μυρτιάς και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης  Αρχιμανδρίτης Ιωσήφ Ζωγράφος.

Τα Ιερά Λείψανα, μετά τη δεηση που τελέσθηκε στην πλατεία του χωριού, τοποθετήθηκαν στον ΙΝ Αγίου Δημητρίου Παραβόλας, όπου θα παραμείνουν μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί.

Ο Ιερατικός Προϊστάμενος και Αρχιερατικός Επίτροπος Παραβόλας π. Σπυρίδων Ιωάννου, στην προσφώνησή του, ευχαρίστησε το Μητροπολίτη κ.κ. Δαμασκηνό, το Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ερεσσού και Πλωμαρίου για την άδεια μεταφοράς των Ιερών Λειψάνων, τους Αντιδημάρχους για την παρουσία τους και το πλήθος του κόσμου.

Μετά τον Εσπερινό, στην πλατεία του χωριού παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί με τη συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων Θέρμου, Παντανάσσης, Καινουργίου, Παναιτωλίου και Παραβόλας.

To top