Περιηγήσεις στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας από την «ΠΑΡΕΑ@ΛΕΣΒΟΣ»

Περιηγήσεις στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας από την «ΠΑΡΕΑ@ΛΕΣΒΟΣ»

Ομαδικές περιηγήσεις, για εφήβους και ενήλικες, οργανώνει  το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023  11:00-13:00 το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς , με αφετηρία το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή.

Με ξεναγούς τα μέλη της ομάδας «ΠΑΡΕΑ@ΛΕΣΒΟΣ», οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν σε ένα εμβληματικό τοπόσημο της περιοχής, στη «Μηχανή του Κοινού», που σήμερα στεγάζεται το Μουσείο, και θα ακούσουν τη μπουρού του παλαιού εργοστασίου. Ένας ήχος για τον οποίο έχει γράψει χαρακτηριστικά ο Στράτης Μυριβήλης: «Όλο το χειμώνα, όσο δουλεύει η ελιά, οι χωριανοί έχουν για ξύπνημα τη μπουρού του ελιόμυλου. Είναι μια δυνατή σφυρίχτρα που ουρλιάζει μέσα από τη μαύρη νύχτα. Η φωνή της γεμίζει αντίλαλο τα ράχια και τις λαγκαδιές, ανεβαίνει ως το χωριό και το ξεσηκώνει στο πόδι». Στη συνέχεια, όσοι λάβουν μέρος στη δράση θα περιηγηθούν στο χωριό της Αγίας Παρασκευής και θα γνωρίσουν από κοντά την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του νησιού και τη βιομηχανική του κληρονομιά.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

To top