Με ασφαλιστικά μέτρα ο Δήμος Δυτικής Λέσβου κατά της δημιουργίας τουριστικών καταλυμάτων στη παραλία της Ερεσού

Με ασφαλιστικά μέτρα ο Δήμος Δυτικής Λέσβου κατά της δημιουργίας    τουριστικών καταλυμάτων στη παραλία της Ερεσού

Το φλέγον ζήτημα της έγκρισης οικοδομικής άδειας για τη δημιουργία τουριστικών καταλυμάτων επάνω στη παραλία της Σκάλας Ερεσού, συζητήθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου, μετά τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Μετά από εισήγηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου αποφασίσθηκε να  προσφύγει ο Δήμος σε ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να “μπλοκαριστεί” η έκδοση οικοδομικής άδειας για το έργο που δρομολογείται πάνω στην παραλία.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ξεκίνησε την εισήγηση του κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, η οποία ξεκινάει από το 1962, για το πως κατέληξαν τα εν λόγω στρέμματα που ανήκαν στον τότε δήμο Ερεσού, σε ιδιώτες από τους τότε αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής. Η σημερινή ιδιοκτήτρια στις 24 Σεπτεμβρίου 2020 έκανε αίτηση για προέγκριση οικοδομικής άδειας τεσσάρων τουριστικών κατοικιών,  και στη συνέχεια πήρε έγκριση από τη μηχανικό του Δήμου στις 18 Δεκεμβρίου 2020, χωρίς να δοθεί η πρέπουσα βαρύτητα στο ζήτημα.

Παράλληλα αναμένεται ακόμα απόφαση από το ΣτΕ για την επαναχάραξη των γραμμών του Αιγιαλού. Η προσφυγή στο ΣτΕ έγινε αρχικά επί Δήμου Λέσβου και τη Δημοτική Αρχή του κ. Γαληνού, κατά της απόφασης της κτηματικής υπηρεσίας η οποία δεν ανταποκρίθηκε για τις γραμμές Αιγιαλού, φτάνοντας στο Μάιο του 2020 με εντολή του σημερινού Δήμου Δυτικής Λέσβου , να συζητιέται στο ΣτΕ χωρίς όμως να παρθεί απόφαση.

Ο κ. Βέρρος σημείωσε πως πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να προχωρήσει στα όσα ο νόμος επιτρέπει, για να σταματήσει η έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Στην εισήγηση του ο Πρόεδρος του Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Ειμελητηρίου Ελλάδας Στρατής Μανωλακέλλης, που παραβρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να θέσει στο τραπέζι τα όσα νόμιμα μπορούν να γίνουν, σημείωσε πως για να ανασταλεί η απόφαση της έκδοσης οικοδομικής άδειας πρέπει να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα στον εισαγγελέα καθώς θίγεται το περιβάλλον.

Πρόταση η οποία έγινε δεκτή, και τελικά συστάθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα ελέγχει την έκβαση της υπόθεσης.
Περισσότερα στο Δελτίο Ειδήσεων του “Αίολος” τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου.
To top