Ξανά β´ Αντιπρόεδρος της βουλής ο Χαρ. Αθανασίου

Ξανά β´ Αντιπρόεδρος της βουλής ο Χαρ. Αθανασίου

Ξανά Πρόεδρος της Βουλής της μίας ημέρας ψηφίστηκε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος εξελέγη με 270 ψήφους σε σύνολο 296. 26 βουλευτές δήλωσαν «παρών». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε επίσης για α’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Α’ Αθηνών Νικήτα Κακλαμάνη, για β’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, και για γ’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Β’ Δυτικής Αττικής Αθανάσιο Μπούρα. Ο Χαράλαμπος Αθανασίου επανεξελέγη Β´ Αντιπρόεδρος της βουλής με 294 ψήφους από τους 296 παρόντες. Δύο ψήφισαν παρών.

Η Βουλή αυτή είναι φευγαλέα, «εν ονόματι της Αρχής της Δεδηλωμένης και της πλειοψηφικής Αρχής» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, αμέσως μετά την επανεκλογή του από το Σώμα που προέκυψε από τις κάλπες της 21ης Μαΐου 2023.

Αυτή η «φευγαλέα» Βουλή δεν συνιστά ένα στίγμα γι’ αυτή, όπως υπονοείται από κάποιες διατυπώσεις περί Βουλής μίας ημέρας ή περί βουλευτών ορισμένων ωρών, σημείωσε ο κ. Τασούλας. Το «φευγαλέο» της Βουλής υπαγορεύεται από ύψιστες θεσμικές πρωταρχίες και προτεραιότητες, οι οποίες συγκροτούν κατακτήσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος, επισήμανε ο κ. Τασούλας

To top