Περιοδείες υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ σε χωριά και χώρους εργασίας

Περιοδείες υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ σε χωριά και χώρους εργασίας

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται καθημερινά, οι περιοδείες, συσκέψεις και ομιλίες των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ σε Λέσβο και Λήμνο.

Οι υποψήφιοι βουλευτές πραγματοποίησαν περιοδείες, συσκέψεις και ομιλίες, οι οποίες ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες.

Μαρία Κομνηνάκα:
Την Πέμπτη, 11 Μάη, περιόδευσε στην Πέτρα, και την Τρίτη, 16 Μάη επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης όπου συναντήθηκε με τη Διοίκηση και μίλησε στους εργαζόμενους οι οποίοι τόνισαν για άλλη μια φορά την υποστελέχωση της υπηρεσίας τους. Αναφέρθηκαν, μάλιστα, ιδιαίτερα στους φόβους τους ότι, επειδή οι εργαζόμενοι, λόγω της συνταξιοδότησης 12 συναδέλφων τους, που είναι η δύναμη ενός ολόκληρου κλιμακίου δεν έχουν αντικατασταθεί με νέους, σε περίπτωση πυρκαγιάς θα «θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές».
Η υποψήφια βουλευτής τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει κατ΄ επανάληψη φέρει στην βουλή με ερωτήσεις το ζήτημα αυτό και μάλιστα τους ενεχείρισε την τελευταία ερώτηση που κατέθεσε, λίγο πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. «Είναι σχεδόν ανύπαρκτα τα μέτρα πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας. Παραμένουν οι ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό, υποδομές, χρηματοδότηση των αρμοδίων υπηρεσιών και της Δασικής Υπηρεσίας. Παραμένει ο αντιεπιστημονικός και καταστροφικός διαχωρισμός της πρόληψης από την κατάσβεση με το βάρος να πέφτει αποκλειστικά στην καταστολή…
Χρειάζεται λοιπόν άμεσα να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού και των δασών. Δεν είναι κόστος η πυροπροστασία, η ζωή του λαού έχει αξία». Ζήτησε δε από τους εργαζόμενους να είναι κριτήριο ψήφου οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δίνουν τη μάχη με τη φωτιά, που πολλές φορές θρηνούν και συναδέλφους τους, και να εμπιστευτούν το ΚΚΕ που πάντα είναι στο πλευρό τους και υπερασπίζεται με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματά τους.
Το Σάββατο, 13 Μάη, έκανε ομιλία στη Λήμνο.

Νίκη Τσιριγώτη:
Την Παρασκευή, 12 Μάη, το πρωί επισκέφτηκε τους εργαζόμενους της καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης, στους οποίους τόνισε ότι θα πρέπει σαν κριτήριο ψήφου να έχουν τις πολιτικές που αφήνουν υποστελεχωμένες τις υπηρεσίες καθαριότητας, τις εργασιακές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται, χωρίς σύγχρονο εξοπλισμό και να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ που δίνει μάχη ώστε να ανατραπούν αυτές οι συνθήκες. Επίσης επισκέφτηκε τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ και το απόγευμα της ίδιας μέρας περιόδευσε στον Παππάδο.
Την Κυριακή, 14 Μάη, μίλησε στο Μανταμάδο, στην εκδήλωση της ΚΟΒ του ΚΚΕ, που ήταν αφιερωμένη στην Αντιφασιστική Νίκη των λαών.
«78 χρόνια συμπληρώνονται από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Εκατομμύρια θυσιάστηκαν για αυτήν και πολύ περισσότεροι εμπνέονται μέχρι σήμερα. Παρά τα εκατομμύρια ευρώ που διατίθενται για να γιορτάζεται την 9η Μάη η λεγόμενη «Ημέρα της Ευρώπης», με σκοπό το ξαναγράψιμο της Ιστορίας και την ταύτιση φασισμού – κομμουνισμού, η επιδιωκόμενη υποβάθμιση και στρέβλωση της συμβολής των κομμουνιστών στην Αντιφασιστική Νίκη αποδεικνύεται ακατόρθωτη…
Η 9η Μάη δείχνει τη δύναμη που διαθέτει ο λαός με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, για να νικήσει τον όποιο ιμπεριαλιστικό συνασπισμό και εγχώριο ταξικό εκμεταλλευτή, να ανοίξει τον δρόμο για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Είναι η καλύτερη απόδειξη του συνθήματος ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με ΚΚΕ δυνατό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής.
Το ΚΚΕ καλεί κάθε εργάτη, βιοπαλαιστή αγρότη, αυτοαπασχολούμενο, νέο και γυναίκα που προέρχεται από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, να δείξει αυτή τη δύναμη σε όλες τις μάχες για την ισχυροποίηση του Κόμματος, την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών και λαϊκών αναγκών, την εναντίωση στην ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με την εξουσία και την οικονομία στα δικά τους χέρια, με επίκεντρο τις σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος. Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει τώρα όπως και πάντα δυνατός ο λαός!»
Γιάννης Ζαφειρίου:
Τη Δευτέρα, 15 Μάη, περιόδευσε στα χωριά του Πλωμαρίου, Παλαιοχώρι και Μεγαλοχώρι και την Τρίτη, 16 Μάη, επισκέφτηκε τα συνεργεία στον ποταμό στη Μυτιλήνη τις επιχειρήσεις στην Παγανή και το εργοστάσιο Ανακύκλωσης.
Τόνισε στους εργαζόμενους και στους μικρούς επαγγελματίες την ανάγκη να δώσουν με την ψήφο τους δύναμη στο ΚΚΕ «γιατί είναι το μόνο Κόμμα που στέκεται στο πλευρό τους και μπαίνει μπροστά στους αγώνες τους, που διεκδικούν μια ζωή με αξιοπρέπεια, να σταματήσει πλειστηριασμούς σπιτιών και να απαιτήσει την επανασύνδεση στο ρεύμα λαϊκών νοικοκυριών».

Σταύρος Μαντατής:
Το Σάββατο, 13 Μάη ο Σταύρος Μαντατής περιόδευσε σε Άγρα, Άντισσα και έκανε ομιλία στο Μεσότοπο όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την εξαθλίωση των μικρών αγροτοκτηνοτρόφων από τις πολιτικές που ασκούν οι κυβερνήσεις οι οποίες αποφασίζονται από όλα μαζί τα κράτη μέλη της ΕΕ.
Κάλεσε τους αγρότες να εμπιστευτούν με την ψήφο τους στις εκλογές το ΚΚΕ «γιατί έχει αποδείξει ότι δεν τους θυμάται μόνο προεκλογικά, όπως κάνουν όλα τα άλλα κόμματα, αλλά παλεύει μαζί τους για να παράγουν τα προϊόντας τους και να τα πωλούν με τιμές τέτοιες ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους και να μην μείνουν τα χωριά μας μόνο με τους ξωμάχους».

Το επόμενο πρόγραμμα των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στη Λέσβο:
Ο Σταύρος Μαντατής, σήμερα Τετάρτη, 17 Μάη, θα μιλήσει στην Καλλονή, στο λαϊκό γλέντι που προγραμματίζει η ΚΟΒ Καλλονής.
Η Νίκη Τσιριγώτη, την Πέμπτη, 18 Μάη, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Σκόπελο.
Ο Γιάννης Ζαφειρίου, την Πέμπτη, 18 Μάη, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Θερμή.
Η Μαρία Κομνηνάκα, την Παρασκευή, 19 Μάη, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Αγιάσο.

 

 

 

To top