Η ελιά…έμπνευση δημιουργίας για μαθητές σχολείων της Λέσβου

Η ελιά…έμπνευση δημιουργίας για μαθητές σχολείων της Λέσβου

Εικαστική έκθεση με τίτλο «Η Φύση ως έμπνευση και δημιουργία» ξεκίνησε  στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Μαΐου. Η έκθεση συνοδεύεται με σχετική θεματική ημερίδα καθώς επίσης και με εργαστήρια προβληματισμού, για τη σημασία και παρουσία της λαϊκής τέχνης και τον ρόλο του τοπίου και των φυσικών υλικών, στο Βόρειο Αιγαίο.

Το συλλογικό έργο της συμμετοχικής εικαστικής δράσης του Δημ. Σχολείου Θερμής, είναι μέρος του εικαστικού ελαιώνα των 10 μέτρων που παρουσιάζεται στην έκθεση. Στο έργο συμμετέχουν επίσης το Δημ.Σχολείο Βαρειάς, το 2ο, 4ο, 6ο Δημοτικά Σχολεία και το Γυμνάσιο Θερμής, καθώς παρουσιάζονται και σημαντικά έργα των Κουρτζή, Χατζηγιάννη, Καμαρού, Παττέ, Χατζημαλλή, Κρητικού , Κουβδή, Σταμάτη. Μανιατόπουλου.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, το τοπίο του ελαιώνα θα παρουσιαστεί μέσα από τη δημιουργική εικαστική εργασία των μαθητών της Λέσβου, που ολοκληρώθηκε τους προηγούμενους μήνες, με περιπατητικές δράσεις στον ελαιώνα της Λέσβου, αλλά και με τη στοχευμένη εικαστική τους εργασία στο Μουσείο – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη – Teriade, στη Μυτιλήνη το προηγούμενο εξάμηνο. Παράλληλα, αναδεικνύεται ο πολυδιάστατη πολιτισμική ταυτότητα, που συνθέτουν τα δίκτυα τέχνης και ανταλλαγής πολιτισμικών πρακτικών και προτύπων, που συγκροτούν λαϊκοί καλλιτέχνες του Αιγαίου.

To top