«Η φύση ως έμπνευση και δημιουργία» Εικαστική έκθεση στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου

«Η φύση ως έμπνευση και δημιουργία» Εικαστική έκθεση στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου

Μία διπλή έκθεση με τίτλο: «Η Φύση ως έμπνευση και δημιουργία» ξεκινά σήμερα Τρίτη 9 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις  18 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου. Η έκθεση συνοδεύεται και με σχετική θεματική ημερίδα καθώς επίσης και με εργαστήρια προβληματισμού, για τη σημασία και παρουσία της λαϊκής τέχνης και τον ρόλο του τοπίου και των φυσικών υλικών στο Βόρειο Αιγαίο.

Το συλλογικό έργο της συμμετοχικής εικαστικής δράσης του Δημ. Σχολείου Θερμής, είναι μέρος του εικαστικού ελαιώνα των 10 μέτρων που παρουσιάζεται στην έκθεση. Στο έργο συμμετέχουν επίσης το Δημ.Σχολείο Βαρειάς, το 2ο, 4ο, 6ο Δημοτικά Σχολεία και το Γυμνάσιο Θερμής, καθώς παρουσιάζονται  και σημαντικά έργα των Κουρτζή, Χατζηγιάννη, Καμαρού, Παττέ, Χατζημαλλή, Κρητικού , Κουβδή, Σταμάτη. Μανιατόπουλου.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, το τοπίο του ελαιώνα θα παρουσιαστεί μέσα από τη δημιουργική εικαστική εργασία των μαθητών της Λέσβου, που ολοκληρώθηκε τους προηγούμενους μήνες, με περιπατητικές δράσεις στον ελαιώνα της Λέσβου, αλλά και με τη στοχευμένη εικαστική τους εργασία στο Μουσείο – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη – Teriade, στη Μυτιλήνη το προηγούμενο εξάμηνο. Παράλληλα, αναδεικνύεται ο πολυδιάστατη πολιτισμική ταυτότητα, που συνθέτουν τα δίκτυα τέχνης και ανταλλαγής πολιτισμικών πρακτικών και προτύπων, που συγκροτούν λαϊκοί καλλιτέχνες του Αιγαίου.

Ημερίδα για την Χειροτεχνία και τη Λαϊκή Τέχνη θα πραγματοποιηθεί την 15η Μάϊου και εκπαιδευτικά εργαστήρια με τα σχολεία που θα επισκεφτούν την έκθεση.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Δίκτυο Τέχνης και συμμετοχικής δράσης για την ανάπτυξη του τουρισμού και του πολιτισμού [Art & Action Network]» και στοχεύει στη διαμόρφωση ενός δημιουργικού δικτύου-δρώμενου. Ταυτόχρονα το τοπίο που επεξεργάζονται εικαστικά οι μαθητές και μαθήτριες μας δίνει παιδαγωγικά τη δημιουργική πολυμορφία της φύσης, η οποία αποτελεί πηγή έμπνευσης και αναψυχής για τους καλλιτέχνες και περιηγητές στο Βόρειο Αιγαίο.
H δράση «[e- Aegean CulTour -Art & Action Network]: Δίκτυο Τέχνης και συμμετοχικής δράσης για την ανάπτυξη του τουρισμού και του πολιτισμού» υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου
«Διαπεριφερειακός Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιγαίου Αρχιπελάγους στον Πολιτισμό και Τουρισμό» – MIS 5047046, το οποίο εντάσσεται στη δράση υποστήριξης της Περιφερειακής Αριστείας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2014-2020 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους.

To top