Κουτσούμπας στη Λέσβο: «Έχουν βάλει στο μάτι την έδρα του ΚΚΕ στη Λέσβο: Κούνια που τους κούναγε»

Κουτσούμπας στη Λέσβο: «Έχουν βάλει στο μάτι την έδρα του ΚΚΕ στη Λέσβο: Κούνια που τους κούναγε»

Από τη Λέσβο ξεκίνησε η πρώτη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών. Ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην πλατεία Σαπφούς έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μαϊου. Αναφέρθηκε μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ που όπως είπε «έχει βάλει στο μάτι την έδρα της Λέσβου» σχολιάζοντας «κούνια που τους κούναγε».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν τ’ αυτιά στα εκβιαστικά διλήμματα για τον «κίνδυνο ακυβερνησίας και αστάθειας». «Ποιον κοροϊδεύουν; (…) Μήπως δεν έχουν συγκυβερνήσει όλοι με όλους τα προηγούμενα χρόνια, όταν αυτό απαιτήθηκε για να συνεχίσουν να ματώνουν τους πολλούς, για τα κέρδη των λίγων;
Μήπως δεν ψήφισαν μαζί τα μνημόνια; Το πρώτο του ΠΑΣΟΚ, το δεύτερο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, το τρίτο του ΣΥΡΙΖΑ που το ψήφισαν και οι τρεις μαζί;» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Άσκησε δριμεία κριτική κατά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. «Η ΝΔ καλεί τον λαό να την ψηφίσει για να συνεχίσει για μία ακόμα τετραετία το αντιλαϊκό έργο της. Το δικαιούται λέει, «να έχει μια πιο ήρεμη τετραετία», χωρίς πολλαπλές κρίσεις! Λες και θα ξεπεραστεί έτσι η γκαντεμιά τους.

Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στις δηλώσεις του Αλέξη Τρίπρα από τη Λέσβο:

«Κάποτε ο κ. Τσίπρας ερχόταν εδώ στη Λέσβο προεκλογικά και έλεγε «go back» στη Γερμανίδα καγκελάριο, σκυλεύοντας τους αγώνες που έχει δώσει ο λαός της Λέσβου μαζί με τους κομμουνιστές. Τώρα, μέσα στην προεκλογική περίοδο τι κάνει;
Πάει στη Γερμανία και συναντά τον Γερμανό καγκελάριο για να του «εκθέσει» το πρόγραμμά του και «να πάρει την ευχή του»! Πώς αλλάζουν οι καιροί…»
Τόνισε δε ότι «…η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν η χειρότερη μέχρι τότε, η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η χειρότερη μέχρι σήμερα και η κυβέρνηση που θα έρθει μετά τις εκλογές θα είναι ακόμα χειρότερη. Γι’ αυτό χρειάζεται πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ».

Πυρά εξαπέλυσε από τη Μυτιλήνη ο Δημήτρης Κουτσούμπας και κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος τόνισε ανέφερε «θέλει να πλασαριστει ως πρωτοεμφανιζόμενος που ζητάει μια ευκαιρία από το λαό». Και πρόσθεσε « Το ότι ήταν Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και δεξί χέρι του Βενιζέλου, όταν συγκυβερνούσε με τη ΝΔ και τον Σαμαρά είναι, μάλλονλεπτομέρεια που την έχει ξεχάσει. Μάλιστα, όπως ακούμε, το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει στο μάτι και την έδρα του ΚΚΕ στη Λέσβο. Κούνια που τους κούναγε… Τι να τον κάνει ο λαός της Λέσβου έναν ακόμα βουλευτή που θα τρέξει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει, για να κάτσει στο σβέρκο μας για να συνεχίσει να μας κάνει τον βίο αβίωτο;»
Πυρά εξαπέλυσε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ και κατά του Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος όπως είπε μαζί με άλλους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, που κατεβαίνουν στις εκλογές με το σύνθημα «πρώτη φορά ρήξη»… «Λες και δεν τους ξέρουμε από την καλή και από την ανάποδη… Παρουσιάζονται μπροστά μας και μας λένε ότι την προηγούμενη φορά τους κορόιδεψε ο Τσίπρας και δεν πρόλαβαν… Μαζί καθόταν το 2015 στα κυβερνητικά έδρανα εμπαίζοντας τον λαό υλοποιώντας μια τυχοδιωκτική πολιτική» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό στάθηκε στις δυναμικές κινητοποιήσεις του λαού απέναντι στα ΜΑΤ το Φεβρουάριο του 2020 αλλά και στην κινητοποίηση που έγινε στη Βάστρια καθώς και την προσπάθεια να ασκηθούν διώξεις κατά συνδικαλιστών και αιρετών για «υποκίνηση σε στάση», ενώ μίλησε για τα θύματα της θάλασσας και της στεριάς.

Ο Γ.Γ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών και στάθηκε στις μικρές τραγωδίες που συμβαίνουν κάθε τόσο λόγω τραγικών ελλείψεων. Αναφέρθηκε στο θάνατο του νεαρού αγρότη μετά από ατύχημα επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο αλλά και στο θάνατο του μικρού Μιχαήλ, του βρέφους στον Πολιχνίτο το όνομα του οποίου έχει δοθεί στην επιτροπή αγώνα που έχει συγκροτηθεί. «Αυτά δεν είναι τυχαία περιστατικά. Είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που βάζει τις ζωές μας στο ζύγι του κόστους – οφέλους» πρόσθεσε. Αναφέρθηκε επίσης και σε άλλες ελλείψεις στον τομέα της υγείας στη Λέσβο αλλά και στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στη Λήμνο. Καθώς και στα προβλήματα που συνεχίζουν ν’ αντιμετωπίζουν οι σεισμοπαθείς στη Βρίσα αλλά και οι πληγέντες από την πρόσφατη μεγάλη φωτιά σε Βατερά και Σταυρό.

«Ο λαός της Λέσβου και όλης της χώρας θα έχει την ευκαιρία να δώσει ηχηρή απάντηση σε όλα τα παραπάνω και σε όσα ακόμα τον ταλαιπωρούν και τον βασανίζουν» κατέληξε μεταξύ άλλων .

;

To top