Ν. Ανδρουλάκης: «Ο λαϊκισμός δεν είναι μόνο χωρίς γραβάτα αλλά και με γραβάτα και με κολλάρο»

Ν. Ανδρουλάκης: «Ο λαϊκισμός δεν είναι μόνο χωρίς γραβάτα αλλά και με γραβάτα και με κολλάρο»

Πυρά κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με αιχμή τις υποκλοπές, την οικονομία, τους φόρους τις περικοπές στις συντάξεις και με έμφαση στο θέμα της επικαιρότητα για την υπόθεση Γεωργούλη και την τοξικότητα στο διαδίκτυο. Έκανε και πάλι λόγο  για «ψηφιακό παρακράτος» και «κουκουλοφόρους του διαδικτύου»

Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε επίσης και στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη ο οποίος νωρίτερα με αφορμή κριτική για το μεταναστευτικό είχε σχολιάζει ότι «κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη ότι ήδη η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή διαπραγμάτευσης  για το νέο Σύμφωνο μετανάστευσης ως συνιδρυτής των MED5»

«Να ενημερώσω ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε φόρουμ για το Σύμφωνο Μετανάστευσης πολύ πριν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το ζήτημα είναι αναθεωρηθεί ο Κανονισμός του Δουβλίνου. Και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα» είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε μάλιστα σε άλλο σημείο ότι «λαϊκισμός δεν είναι μόνο χωρίς γραβάτα αλλά και με γραβάτα και με κολλάρο»

Πρόσθεσε επίσης όσο αφορά τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το μεταναστευτικό  ότι «η Ελλάδα έχει σύνορα και φυλάσσονται. Αν σήμερα έχουν μειωθεί οι ροές θα είναι εσαεί δεδομένο. Το 2000 όταν υπέγραψαν το Δουβλίνο δεν φαντάσθηκαν τί θα γινόταν το 2015. Η αναθεώρηση του Δουβλίνου πρέπει να γίνει άμεσα. Δεν μπορεί το φορτίο της απονομής ασύλου να πέφτει στην πρώτη χώρα. Με δίκαιο τρόπο και όχι με ζητιανιές για προγράμματα μετεγκατάστασης. Και ένα μεταναστευτικό σχέδιο».

Αναφέρθηκε επίσης στα ζητήματα που αφορούν την Υγείας. Το Ταμείο Ανάκαμψης να δοθεί σε ένα νέο εθνικό σύστημα υγείας. Δεν μπορεί να τα νησιά μας να είναι χωρίς ισχυρή δημόσια υγεία που θα διασφαλίσει τη μείωση των ανισοτήτων.

 

 

To top