Λήμνος: Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Σάκχαρο και την Αρτηριακή πίεση

Λήμνος: Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Σάκχαρο και την Αρτηριακή πίεση

 Μια σημαντική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και αρτηριακής πίεσης, διοργάνωσε ο Δήμος Λήμνου και το ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης Υγείας), σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου και το Περιφερειακό Τμήμα Λήμνου-Αγ. Ευστρατίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου πλήθος κόσμου προσήλθε και συμμετείχε ενεργά.

Πάνω από 100 άτομα εξετάστηκαν, ενημερώθηκαν και έλαβαν δωρεάν αντισηπτικά χεριών με την συμβολή των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι κατόπιν εγκρίσεως του Προέδρου του ΕΕΣ Dr. Α. Αυγερινού, συμμετείχαν ενεργά στη δράση. Επίσης, διανεμήθηκαν πάνω από 300 φυλλάδια στους δημότες, τα οποία επιμελήθηκε ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου, με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την παχυσαρκία και τους τρόπους αντιμετώπισής της. Παράλληλα, το ΚΕΠ Υγείας πραγματοποιούσε ενημέρωση του κοινού για τις παροχές της δομής και τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου και ειδικότερα η Πρόεδρος του ΙΣΛ, παιδίατρος κα Φαρμάκη Ελένη, η Αντιπρόεδρος Παθολόγος-Διαβητολόγος κα Βουτσά Αγγελική και ο Ταμίας – Παθολόγος κ. Κατής Τριαντάφυλλος παρείχαν συμβουλευτική στους πολίτες για την σημασία της πρόληψης της υγείας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου κα Μαρία Κακαλή, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Μοσχάκης, ο Πρόεδρος του ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου κ. Νικόλαος Μαρινάκης, η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νίκη για τη Λήμνο» κα Ελεονώρα Γεώργα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου-Αγ.Ευστρατίου ΕΕ Σταυρού κ. Δημήτριος Αχιλαδέλλης, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΕΕΣ Λήμνου κ. Θεόδωρος Μπαβέας και ιατροί-μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου.

To top