ΕΣΗΕΠΗΝ: Αποκλείει το Δήμαρχο Μυτιλήνης από δημοσιογραφική κάλυψη -Καταγγέλλει τη λογική των αποκλεισμών

ΕΣΗΕΠΗΝ: Αποκλείει το Δήμαρχο Μυτιλήνης από δημοσιογραφική κάλυψη -Καταγγέλλει τη λογική των αποκλεισμών

Την πρακτική του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη να αποκλείει μέσα και δημοσιογράφους από την ενημέρωση, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΠΗΝ η οποία καλεί τα μέλη της από τούδε και στο εξής να απέχουν από οποιαδήποτε ενημέρωση πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Μυτιλήνης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών καταγγέλλει τον δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Στρατή Κύτελη για την επαναλαμβανόμενη τακτική επιλεκτικής διαδικασίας ενημέρωσης και αποκλεισμού Μέσων και δημοσιογράφων.
Ήδη από το Νοέμβριο του 2022, η Ένωση μας είχε επισημάνει με ανακοίνωσή της, το απαράδεκτο της επιλογής του Δημάρχου να αποκλείει Μέσα και δημοσιογράφους που εργάζονται σε αυτά και τον είχε καλέσει να αλλάξει τη στάση και τη συμπεριφορά του.
Προφανώς ο κ. Κύτελης είτε αδυνατεί, είτε αδιαφορεί να αντιληφθεί την δημοκρατική του υποχρέωση ως προς την λογοδοσία. Όπως, επίσης, ότι είναι Δήμαρχος όλων των πολιτών του Δήμου του, -και ουχί μόνον των εκλεκτών- άρα και υπόλογος προς κρίση ως δημόσιο πρόσωπο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών με ομόφωνη απόφασή του καλεί τα μέλη αλλά και τα εν δυνάμει μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ, -ανεξαρτήτως μέσου στο οποίο εργάζονται- να απέχουν από τούδε και στο εξής από οποιαδήποτε ενημέρωση πραγματοποιεί ο κ. Δήμαρχος, ως απάντηση στην τακτική των αποκλεισμών και τη συνεχή από μέρους του επίδειξη έλλειψης σεβασμού προς το δημοσιογραφικό λειτούργημα.
Ελπίζουμε ο κ. Δήμαρχος να αντιληφθεί ότι η συμπεριφορά του δεν τον καθιστά απρόσβλητο στην κριτική, αντιθέτως τον εκθέτει.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΕΗΝ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα και είναι αυτονόητο ότι εφόσον χρειαστεί, θα επανέλθει.

To top