Ελεύθερος ο 34χρονος που είχε επιτεθεί σε μετανάστη έξω από σούπερ μάρκετ

Ελεύθερος ο 34χρονος που είχε επιτεθεί σε μετανάστη έξω από σούπερ μάρκετ

Εκδικάστηκε σήμερα Δευτέρα σε δεύτερο βαθμό στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Βορείου Αιγαίου η επίθεση και ο σοβαρός τραυματισμός του 53χρονου σήμερα Εαμάν Ουντίν από το Μπαγκλαντές που συνέβη στις 8 Δεκεμβρίου 2018 από τον 34χρονο σήμερα κάτοικο της Αγιάσου Λέσβου σε  σούπερ μάρκετ μεγάλης αλυσίδας λίγο έξω από την πόλη της Μυτιλήνης. Ο 34χρονος αθωώθηκε για τις κατηγορίες – που του είχαν επιβληθεί πρωτόδικα – οπλοχρησίας και οπλοφορίας ενώ η κατηγορία για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης βλάβης μετατράπηκε σε τετελεσμένη επικίνδυνη πράξη, με αποτέλεσμα ο 34χρονος να αφεθεί ελεύθερος καθώς από 7 χρόνια κάθειρξης που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα, σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε σε 3 χρόνια τα οποία έχει ήδη εκτίσει, ενώ η έδρα δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο μετανάστης δούλευε  στον εξωτερικό χώρο του σούπερ μάρκετ και ζήτησε από τον 34χρονο να μην παρκάρει το όχημα του σε χώρο στάθμευσης για ΑΜΕΑ. Τότε ο 34χρονος έβγαλε μία μπετόβεργα από το όχημα του και χτύπησε τον 53χρονο στο χέρι με αποτέλεσμα να φέρει σοβαρά κατάγματα που δεν του επέτρεπαν αργότερα να εργαστεί. Μάλιστα, μέχρι και σήμερα ο 53χρονος δεν έχει αναρρώσει πλήρως. Από την άλλη πλευρά, ο δράστης μέχρι και σήμερα ισχυρίζεται ότι ο 53χρονος από το Μπαγκλαντές δεν του έκανε κάποια παρατήρηση για την στάθμευση και ότι απλά κοιτούσε τη γυναίκα του που ήταν μαζί στο αυτοκίνητο. Φοβήθηκε επειδή είχε ακούσει ότι γίνονται πολλά επεισόδια με μετανάστες και έτσι αμύνθηκε καθώς μόλις είχε μετακομίσει από την Αγιάσο στη Μυτιλήνη. Ο 53χρονος κατηγορούμενος σήμερα κατά την διάρκεια της απολογία του τόνισε ότι την μπετόβεργα την είχε στο αυτοκίνητό του διότι δουλεύει στην οικοδομή και όχι ως προστασία ενώ ισχυρίστηκε ότι είναι μετανιωμένος για την πράξη του και ότι αν είχε τη δυνατότητα να βοηθήσει κάπου τον 53χρονο θα το έκανε.

Ο συνήγορος του 53χρονου ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς πριν και μετά την τέλεση της πράξης κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό από την Εισαγγελέα, αλλά μεταγενέστερα ούτε από την έδρα. Μάλιστα, η εισαγγελέας στην αγόρευσή της, αποκάλεσε τον δράστη «επικίνδυνο» και πρότεινε να μην ανασταλεί η ποινή αλλά να μετατραπεί. Στο τέλος και αφού εκδόθηκε η απόφαση της έδρας η πρόεδρος πήρε τον λόγο και τον συμβούλεψε να «μαζέψει τα νεύρα του» ενώ του ευχήθηκε από εδώ και στο εξής να είναι «καλός πολίτης».

To top