Χειμερινό Εκπαιδευτικό Σχολείο στην Αγιάσο

Χειμερινό Εκπαιδευτικό Σχολείο στην Αγιάσο

Στο πλαίσιο του μαθήματος Κριτική Κοινοτική Ψυχολογία με διδάσκουσα την Καθηγήτρια Αναστασία Ζήση θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου, επιτόπιο Εργαστήριο με θέμα τις ερευνητικές προσεγγίσεις στη μελέτη των παραδοσιακών κοινοτήτων σε ένα ζωντανό περιβάλλον μιας ορεινής κοινότητας της Λέσβου, την Αγιάσο.

Στην επιτόπια εκπαίδευση των φοιτητών/τριών θα μελετηθούν οι μικρές γεωγραφίες της παράδοσης μέσα από μια σύγχρονη ματιά των όρων διάσωση, αναστήλωση, επανάχρηση, και την εξέταση τεκμηρίων: αρχεία, αρχιτεκτονήματα, καλλιτεχνικές και άλλες πρακτικές του παρελθόντος εντός μιας καινοτόμου προοπτικής.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο, το Χάνι της Παναγίας, και θα εκπαιδευθούν επιτόπου στη σχέση ερευνητή/τρία με το πεδίο, τους κρίσιμους πληροφορητές/τριες και το αρχειακό υλικό.

Η δράση αυτή υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης-Πλωμαρίου-Ερεσού, του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου και της Visit Agiasos.

To top