Προσάραξη φορτηγού πλοίου στην Τουρκία | Έκλεισε προσωρινά ο Βόσπορος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης της Τουρκικής Ακτοφυλακής, ένα πλοίο ξηρού φορτίου που εκτελούσε δρομολόγια από την Ουκρανία προς την Κωνσταντινούπολη έχει προσαράξει στον Βόσπορο, με αποτέλεσμα τα στενά να είναι προσωρινά κλειστά.

Τα σκάφη διάσωσης και τα ρυμουλκά της Τουρκικής Ακτοφυλακής στάλθηκαν αμέσως στο σκάφος MKK-1 μήκους 142 μέτρων, το οποίο προσάραξε στο Umuryeri (στην περιοχή Σαριγέρ της Κωνσταντινούπολης) ενώ έπλεε από την Ουκρανία προς την Κωνσταντινούπολη.

Ο Βόσπορος είναι προσωρινά κλειστός για την κυκλοφορία πλοίων, πρόσθεσαν οι τουρκικές αρχές σε ανάρτησή τους στο Twitter.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν την πλώρη του πλοίου να έχει προσαράξει στην ασιατική πλευρά του Βοσπόρου κοντά στην ακτογραμμή.

Το Κοινό Κέντρο Συντονισμού της Κωνσταντινούπολης, το οποίο επιβλέπει τις μεταφορές σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ, δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι το πλοίο ταξίδευε από το ουκρανικό λιμάνι Πιβντένικοντά στην Οδησσό στο τουρκικό λιμάνι της Μερσίνης στη Μεσόγειο.

ΗTribeca δήλωσε ότι το φορτηγό πλοίο με σημαία Παλάου καθηλώθηκε στο βόρειο άκρο του Βοσπόρου ενώ κατευθυνόταν νότια και πρόσθεσε ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή διαρροές.

To top