Αντιδρούν οι φορείς της Λήμνου για τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση

Αντιδρούν οι φορείς της Λήμνου για τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση

Έντονες διαμαρτυρίες εκφράζουν οι φορείς  της Λήμνου για  τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μετά την ταλαιπωρία επιβατών, λόγω βλάβης στον καταπέλτη του πλοίου “Aqua Star”.

Ειδικότερα σε επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Γιάννη Πλακιωτάκη που συνυπογράφουν ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης, ο Έπαρχος Λήμνου Άγγελος Βλαττάς Λαμπρινός και η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου  Μαρία Κακαλή , ζητούν  “…τη λήψη άμεσων μέτρων για την επίλυση του πολύ σοβαρού προβλήματος που έχει οδηγήσει σε μεγάλη ταλαιπωρία κατοίκους και επισκέπτες των νησιών, καθώς δρομολογήθηκε πλοίο στη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα, το οποίο αδυνατεί να εκτελέσει ομαλά τα δρομολόγια, με αποτέλεσμα να πλήττεται έντονα ο τουρισμός, αλλά και όσοι άλλοι μετακινούμενοι εξυπηρετούνται ακτοπλοϊκώς. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση επιβατών οι οποίοι αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν με άλλο πλοίο σε άλλο προορισμό, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι στο οποίο επρόκειτο να μεταβούν αρχικά.

Και το σημαντικότερο, δεδομένης της πρόσφατης βλάβης, εγείρονται και ζητήματα και για την ασφάλεια των επιβατών”

Οι τοπικοί φορείς  της Λήμνου και του Αη Στράτη, τονίζουν ότι είναι διατεθειμένοι να εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να υπερασπιστούν το δικαίωμα των νησιωτών αλλά και των επισκεπτών να ταξιδεύουν χωρίς να βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα.

Σε  ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα αναφέρει για τη βλάβη στο “Aqua Star”:

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μύρινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”AQUA STAR” Ν.Π. 12513, για βλάβη στον καταπέλτη του πλοίου (αδυναμία ανύψωσης) κατά την διαδικασία απόπλου του από τον οικείο λιμένα.

Το ”AQUA STAR” είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Λαυρίου και είχε προσεγγίσει τους λιμένες Αγίου Ευστρατίου και Μύρινας και θα απέπλεε για τον λιμένα Καβάλας με 516 επιβάτες, 164 ΙΧΕ και 5 δίκυκλα.

Από το Λιμεναρχείο Μύρινας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ μετά την αποκατάστασή της, τον έλεγχο του πλοίου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του και το πλοίο απέπλευσε για εκτέλεση του δρομολογίου, με τους προαναφερόμενους επιβάτες.

Η βλάβη αποκατάσταση το απόγευμα της Τετάρτης 18 Αυγούστου στο σημείο εστάλη ειδικό κλιμάκιο με ελικόπτερο .

To top