Χριστουγεννιάτικα μπισκοτοσπιτάκια

Χριστουγεννιάτικα μπισκοτοσπιτάκια

Αν θέλετε να κλέψετε τις εντυπώσεις με τον πιο εύκολο τρόπο φέτος τα Χριστούγεννα, αυτά τα Χριστουγεννιάτικα κεράσματα σπιτάκια θα σας βοηθήσουν πολύ.

Τα μπισκοτόσπιτα είναι πάντα ένα όμορφο και εντυπωσιακό γλυκό Χριστουγέννων που μπορεί να διακοσμηθεί σε ένα Χριστουγεννιάτικο μπουφέ αλλά και να γίνει ένα λαχταριστό δωράκι. Τα συγκεκριμένα μπισκοτοσπιτάκια μπορεί να είναι μικρά αλλά είναι εύκολα και εντυπωσιακά και τρώγονται με μιας. Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία για δημιουργία παρέα με τα παιδιά.

Με μπισκότα, σοκολάτα και μερικά ακόμη απλά υλικά αυτά τα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια θα γίνουν το αγαπημένο γιορτινό κέρασμα για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:
Μπισκότα 1,5 πακέτο πτι μπερ
Κουβερτούρα Γάλακτος 1

Για το γλάσο
Ασπράδια 1
Ζάχαρη Άχνη 200 γραμμάρια
Λεμόνι 2-3 σταγόνες χυμού

Εκτέλεση:

Αρχικά κρατάμε 15 μπισκότα πτι μπερ στην άκρη και όλα τα υπόλοιπα μπισκότα, τα βουτάμε από την μία πλευρά στην λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος, την οποία την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Αφήνουμε τα μπισκότα να στεγνώσουν καλά.

Στην συνέχεια φτιάχνουμε ένα γλάσο ανακατεύοντας πολύ καλά το ασπράδι αυγού, με την ζάχαρη άχνη και τον χυμό λεμονιού. Αφού παγώσει καλά η σοκολάτα στα μπισκότα φτιάχνουμε το πρώτο μας σπιτάκι. Βάζουμε για πάτο ένα μπισκότο χωρίς σοκολάτα. Με το γλάσο κολλάμε σχηματίζοντας ένα σπιτάκι μπισκότα με σοκολάτα.

Αφήνουμε το σπιτάκι να στεγνώσει καλά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπισκότα. Μόλις έχουν στεγνώσει καλά τα σπιτάκια μας, τα γαρνίρουμε με όσο γλάσο μας περίσσεψε για χιόνι, προσθέτουμε καραμελίτσες, σοκολατάκια και γενικά τα διακοσμούμε με ό,τι μας αρέσει.

Tips:

Μπορούμε αντί για γλάσο με αυγό να φτιάξουμε γλάσο με νερό ή προτού φτιάξουμε το γλάσο να παστεριώσουμε το αυγό στους 60 βαθμούς Κελσίου σε νερό για 2 λεπτά. Για να στάξει έτσι το γλάσο στην σκεπή, το κάναμε αρκετά σφιχτό και το δουλεύαμε παράλληλα με κορνέ προς τα κάτω.

Διατηρείται περίπου 3 μέρες εκτός ψυγείου.

To top