«Κιβωτός του Κόσμου»: Εισαγγελική παραγγελία για τέσσερα κακουργήματα

«Κιβωτός του Κόσμου»:  Εισαγγελική παραγγελία για τέσσερα κακουργήματα

Εισαγγελική παραγγελία για γενικευμένο και σε βάθος έλεγχο των οικονομικών της «Κιβωτού του Κόσμου» δόθηκε στην Οικονομική Αστυνομία από τον εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη, που χρεώθηκε τη δικογραφία για τα οικονομικά της δομής από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο. Ο έλεγχος αφορά τέσσερα κακουργήματα: υπεξαίρεση, απιστία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία η Οικονομική Αστυνομία θα διερευνήσει τα πάντα γύρω από τα οικονομικά της Κιβωτού και έντεκα φυσικών προσώπων, μεταξύ των οποίων ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Τα αδικήματα που διερευνώνται στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας αφορούν σε τέσσερα κακουργήματα:

-υπεξαίρεση
-απιστία
-φοροδιαφυγή
-ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην εισαγγελική παραγγελία στην Οικονομική Αστυνομία δίνεται εντολή για:

– Φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία.

– Διαχειριστικό έλεγχο και γνωστοποίηση της έκβαση του.

– Ερευνα να έχουν δοθεί στην Κιβωτό πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους.

– Άνοιγμα λογαριασμών για την τελευταία πενταετία σε εταιρικούς λογαριασμούς της Κιβωτού αλλά και σε λογαριασμούς έντεκα φυσικών προσώπων στα οποία περιλαμβάνονται ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη της διοίκησης της Κιβωτού.

Στο άνοιγμα των λογαριασμών για τα φυσικά πρόσωπα, περιλαμβάνονται και κάρτες, μετοχές και κάθε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν εντοπιστεί στην κατοχή τους.

To top