Αθανασίου: Αποζημίωση στους ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου ύψους 8 εκατ. ευρώ για το 2020 -21

Την καταβολή αποζημίωσης σε όλους συνολικά τους ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου για την ελαιοκομική περίοδο 2020-2021,   για την ακαρπία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών,  ανακοίνωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της βουλής, βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου. Το ποσό της ενίσχυσης υπολογίζεται στα 8 εκατ. ευρώ.  Ο Υπουργός Γεωργίας πρόκειται να επισκεφθεί μάλιστα τη Λέσβο στις  9 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του ο Αντιπρόεδρος της βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου τονίζει τα εξής :

«Σήμερα το πρωί είχα συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά και δρομολογήσαμε την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης (de minimis) στους ελαιοπαραγωγούς μας, μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Ο Υπουργός θα επισκεφθεί τη Λέσβο στις 9 Δεκεμβρίου 2022 και θα συναντηθεί με τους αρμόδιους φορείς, τους οποίους θα ενημερώσει για τις λεπτομέρειες καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης και θα συζητήσει κάθε θέμα που αφορά τον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας.

Διευκρινίζω ότι το ποσό της ενίσχυσης υπολογίζεται να είναι ύψους 8.000.000 ευρω περίπου και αφορά ΟΛΟΥΣ τους ελαιοπαραγωγούς του νησιού.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προσωπικά έδωσε την εντολή καταβολής της ενίσχυσης, όσο και τον κ. Γεωργαντά για την ολοκλήρωση των διαδικασιών καταβολής μέσω του de minimis».

To top