Εξιχνιάσθηκε τηλεφωνική απάτη στη Λήμνο

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης, η οποία διαπράχθηκε πριν από 11 μήνες περίπου, σε βάρος 57χρονης κατοίκου Λήμνου.

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση, πέντε άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή.

Ειδικότερα και σύμφωνα με καταγγελία, γυναίκα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την 57χρονη και προσποιούμενη φιλικό της πρόσωπο, κατάφερε να της αποσπάσει επικαλούμενη πρόβλημα υγείας συγγενικού της προσώπου, τους κωδικούς τραπεζικής κάρτας και να αποκτήσει πρόσβαση μέσω διαδικτύου σε τραπεζικό λογαριασμό της. Ακολούθως, από το συγκεκριμένο λογαριασμό αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των -11.970- ευρώ.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, το παραπάνω χρηματικό ποσό μεταφέρθηκε τμηματικά σε λογαριασμούς που όπως διακριβώθηκε ανήκουν –κατά περίπτωση- στους  δράστες, ενώ η τηλεφωνική επικοινωνία με την παθούσα πραγματοποιήθηκε από τηλεφωνική σύνδεση του αλλοδαπού – δράστη.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας.

To top