Εκπαιδευτικά προγράμματα για τη μείωση επιπτώσεων από Φυσικές Καταστροφές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Εκπαιδευτικά προγράμματα για τη μείωση επιπτώσεων από Φυσικές Καταστροφές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

 Από τη Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 και για μια εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί Εκπαιδευτική δραστηριότητα ευαισθητοποίησης για το σεισμικό κίνδυνο και τον κίνδυνο από τσουνάμι. Τη δράση αυτή οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου για μαθητές και ενήλικες όλων των ηλικιών συμμετέχοντας στις δράσεις για την Διεθνή Ημέρα Μείωσης Επιπτώσεων από Φυσικές Καταστροφές.

Στόχος της δράσης είναι οι συμμετέχοντες να λάβουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις σε θέματα που αφορούν στο σεισμικό κίνδυνο και κυρίως να βιώσουν μεγάλους και καταστροφικούς σεισμούς από όλο τον κόσμο στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην περίπτωση ενός σεισμού και να ανακουφίσουν το συναισθηματικό τους βάρος. Η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερα σεισμογενής χώρα στην οποία έχουν καταγραφεί μεγάλοι και καταστροφικοί σεισμοί. Έτσι, η εξοικείωση με το φαινόμενο του σεισμού, η ανάγκη προετοιμασίας και η γνωριμία με τους τρόπους προστασίας και προετοιμασίας είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα τηλέφωνα 2251047033, 2253054434, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
To top