Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα : Κλήθηκε για εξηγήσεις ο Έλληνας πρέσβης για τα τεθωρακισμένα σε Λέσβο και Σάμο

Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα : Κλήθηκε για εξηγήσεις ο Έλληνας πρέσβης για τα τεθωρακισμένα σε Λέσβο και Σάμο

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα hurriyet.com.tr,  ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Χριστόδουλος Λάζαρης κλήθηκε προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και η Ελλάδα να βάλει τέλος στις “παραβιάσεις” της στα νησιά.

Μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK), πραγματοποίησαν αποστολές στο Αιγαίο και  αποκάλυψαν  τεθωρακισμένα στα νησιά Λέσβος και Σάμος. Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι 23 άρματα μάχης αποβιβάστηκαν στη Λέσβο και 18 στη Σάμο και μάλιστα πως είναι ιδίου τύπου με τα άρματα που πριν λίγες εβδομάδες οι ΗΠΑ έφεραν στην Αλεξανδρούπολη.  «Αυτά τα γεγονότα στις 18 Σεπτεμβρίου και 21 Σεπτεμβρίου αποτελούν την πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά κοντά στην Τουρκία και να παραβιάζει το καθεστώς της GASA» τονίζει η Hurriyet.

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στην κλήση από την Τουρκία του Έλληνα Πρέσβη.  Η ελληνική πλευρά επισήμανε πως η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας, με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου, καθώς και τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους.

 Ο πρώην υπουργός Άμυνας και επίτιμος ΑΓΕΕΘΑ δήλωσε «Ζούμε προκλήσεις από Τουρκία που πιθανώς να μην έχουμε ξαναδεί σε τέτοια ένταση, και δεν πέφτουν οι τόνοι» 

To top